Torra apel·la a la unitat i a enfortir les institucions abans de la sentència de el 1-O

Demana que aquesta Diada sigui "el tret de sortida" d'una nova etapa

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apel·lat aquest dilluns a la unitat del soberanisme i a enfortir les institucions davant de la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre el procés independentista, per recuperar la iniciativa marcant un “horitzó clar”.

“Enfortim les institucions, empoderemos a la ciutadania, marquem un horitzó clar i diàfan, sense boira, i recuperem la iniciativa”, ha afirmat Torra a la Seu Vella Lleida en un acte per la Diada.

“La repressió cerca que estiguem a la defensiva, barallats entre nosaltres, plens de desconfiança i que ens dediquem a enganxar trossos i tapar ferides, en lloc d’avançar cap a l’objectiu, i hem de fer el contrari”, ha recalcat.

“Tots tenim una responsabilitat molt gran ara que vindran les sentències contra el Govern, els polítics i els líders que van fer possible el referèndum d’autodeterminació”, ha agregat.

Publicitat

El president ha insistit que la responsabilitat no la pot esquivar ningú i ha explicat que la seva, com a president, és “culminar el procés de la independència”.

Ha remarcat que la responsabilitat la tenen totes les institucions, els partits, les entitats i la ciutadania “que és qui ha de manar el rumb de Catalunya”.

En aquest context, ha dit que aquest 11 de setembre ha de ser el “tret de sortida” d’una nova etapa faci recuperar el tren i les ganes de fer possible el que algú va pensar que seria impossible, segons ell.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca