L’escandòl torna a esquitxar els Cambó

Publicitat

Aquest matí ha transcendit públicament l’exhibició del quadre ‘Retrat de Michele Marullo Tarcaniota‘, pintat per Botticelli el 1491 a la galeria Trinity Fine Art de Londres en el seu stand de la fira Frieze Master. El quadre pertany a la família Guardans, hereus de Francesc Cambó.

L’escàndol, rauria, en la qualificació que manté l’administració sobre el quadre. La pintura està declarada Bé d’Interès Cultural i requereix autorització ministerial per sortir de les fronteres del Regne d’Espanya. Una protecció deguda a la importància històrica del quadre, que és l’únic Botticelli en mans privades, alhora que la seva exportació provoca un precedent sobre la resta de BIC, que pot comportar la fugida de l’Estat d’importants obres d’art mobles.

Sandro Botticelli, retrat de Michele Marullo Tarcaniota, (c. 1490)

El ‘Retrat de Michele Marullo Tarcaniota‘ està valorat en 60 milions d’euros i fins al 2016 estava dipositat al museu del Prado. Inexplicablement, el museu insígnia de l’Estat, no el va voler comprar i l’administració de l’Estat ha autoritzat la seva sortida del país.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca