eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  El grup Som amplia la difusió dels clàssics amb l’estrena d’un festival d’arts contemporànies i pensament

  El cicle ‘Clàssics’ s’estrena amb 7 propostes a l’entorn de la bellesa amb noms com Paula Bonet, Josep Pedrals, Àlex Rigola o Les Impuxibles

  Som s’estrena en l’organització de festivals aquesta tardor amb ‘Clàssics’, un cicle d’arts i pensament que amplia els horitzons de La Casa dels Clàssics, institució per la difusió del pensament clàssic sorgida de la col·lecció Bernat Metge que va adquirir el grup cooperatiu l’any 2017.El festival arrenca amb set propostes, del 18 d’octubre a l’11 de novembre, de la ma d’artistes i personalitats de signe divers: De Sílvia Pérez Cruz i el ballarí Andrés Corchero als poetes Josep Pedrals i Maria Cabrera, passant per la il·lustradora Paula Bonet, el director teatral Àlex Rigola o el crític cinematogràfic Àlex Gorina. En aquesta primera edició els participants han inspirat les seves creacions en la conferència sobre la bellesa i els clàssics que l’escriptor Alessandro Baricco va pronunciar la tardor passada a la ciutat. Les seus de ‘Clàssics’ seran enguany la sala de la cúpula del MNAC, el CCCB, Heartbreak Hotel, Biblioteca de Catalunya, Teare Romea, la Galeria dels Àngels i Caixaforum.

  El festival ‘Clàssics’ és una nova eina per a la difusió del pensament clàssic universal, després d’haver adquirit la històrica col·lecció Bernat Metge i haver creat el segell La Casa dels Clàssics. El president del grup Som, Oriol Soler, ha apuntat que el cicle va en la línia del grup “d’apostar pels continguts” i que, després “d’haver preparat la part editorial” de la nova etapa de la Bernat Metge (que properament editarà ‘La Ilíada’) han volgut ampliar les portes amb aquest festival, que confia acabi sent “de referència”.

  Publicitat

  La primera edició de ‘Clàssics’ té un pressupost de 200.000 euros, amb un important patrocini de ‘la Caixa’ i el Grup Focus (33%) i subvenció de l’ICEC (20%). La cita tindrà cada any un fil conductor “també clàssic”, com l’amor, l’amistat, la justícia, la mort, o la ira, aquest darrer de cara a la segona edició. La bellesa és la protagonista d’enguany, i els espectacles o propostes escèniques d’aquesta primera edició s’han inspirat en un “manifest fundacional” proposat, una reflexió de l’escriptor Alessandro Baricco la passada tardor a Barcelona.

  Les propostes

  Les germanes Clara i Ariadna Peya (Les Impuxibles) obriran el festival amb un espectacle que qüestiona els cànons de bellesa i com aquests s’imposen sobre el cos femení. Serà al CCCB el 18 d’octubre, a un preu de 18 euros. Sílvia Pérez Cruz cantarà acompanyada del ballarí Andrés Corchero a la sala de la cúpula del MNAC, envoltada d’obres de la col·lecció escollides per ella mateixa.

  D’altra banda, Àlex Rigola i Heartbreak Hotel presentaran una instal·lació teatral participativa, on l’espectador serà també actor d’una experiència única, i crearà la seva pròpia idea de bellesa. També reflexionaran sobre aquest concepte els poetes i rapsodes Josep Pedrals i David Soler, amb un espectacle que que combina música i poesia inspirat en Gargantua i Pantagruel, a la Biblioteca de Catalunya.

  El músic Roger Mas i la poetessa Maria Cabrera es mouran entre el misticisme i la bellesa al Teatre Romea, mentre que la il·lustradora Paula Bonet presentarà una nova col·leccio d’olis i gravats inspirada en Baudelaire a la Galeria dels Àngels. Finalment, el crític cinematogràfic Àlex Gorina serà el comissar d’un cicle de cinema sobre les pel·lícules més belles de la història, al Caixaforum.

  ‘Clàssics’ també comptarà amb diverses activitats paral·leles, com els Passejos peripatètics sobre la Bllesa, el curs d’Història literària de la Bellesa (a La Central) o les activitats d’El Meu Clàssic, a la Biblioteca de Catalunya amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca