Una exposició mostra trenta obres d’artistes catalans inspirades en l’imaginari de Guinovart

L'espai d'Agramunt dedicat al pintor acull les obres que van participar en el III Certamen Miró&Arts

Publicitat

La Fundació Espai Guinovart d’Agramunt exposa trenta obres d’artistes de galeries d’art catalanes que van participar al III Certamen Miró&Art. Com a punt comú, totes elles estan inspirades en l’obra de Josep Guinovart, en homenatge a l’Any Guinovart que commemora el desè aniversari de la mort de l’artista. ‘El dubte del títol’ de Núria Rossell ha estat l’obra guanyadora del certamen que, d’aquesta manera, s’ha convertit en la imatge que il·lustra l’etiqueta de l’ampolla de l’edició limitada de Vermut Miró&Art del 2019. Rossell s’ha inspirat en els “blaus de Guinovart” i en un gravat de l’artista que va fer en homenatge a Lorca al qual “li va donar una mica la volta”. L’exposició es pot visitar fins el proper 3 de novembre.

L’exposició reuneix trenta obres de diferents formats que van des de l’aquarel·la, la pintura o el dibuix fins a la fotografia o la creació digital. En totes elles es pot veure com ha influït l’obra de Guinovart als artistes de vint galeries catalanes. La directora de l’Espai Guinovart, Maria Guinovart, ha assegurat que el llegat de l’artista segueix “molt viu” i diu que l’exposició és “un dels fruits” que ara comencen a recollir un cop acabada la celebració de l’Any Guinovart.

Al centre de l’exposició hi destaca l’obra ‘El dubte del títol’, de l’artista Núria Rossell (AB Galeria d’Art), que ha estat la guanyadora del Certamen Miró&Art, organitzat pel Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC) i Vermuts Miró. A l’obra s’hi pot veure files amb l’abecedari del qual en surten formigues que es dirigeixen fins la lletra ‘Ó’ de Miró. Pel que fa el color, el blau pren especial protagonisme. “Tenia molt clar que l’obra havia de tenir els blaus de Guinovart, són una debilitat”, ha dit l’autora, que es considera una admiradora de Guinovart per la “força que desprèn la seva obra” però també per la “tranquil·litat” que li transmet.

El Certamen Miró&Art té com a objectiu promoure artistes joves i, a la vegada, tornar a posar en primer pla aquells artistes que ja no hi són i que formen part d’una altra generació. La presidenta del GGAC, Mònica Ramon, ha assegurat que es necessiten “més iniciatives com aquesta”, ja que des de les galeries d’art “a vegades no es pot fer tota la força que es voldria per promoure artistes joves”. Per la seva banda, el gerent de Vermuts Miró, Josep Sentís, ha dit que la iniciativa és “una altra manera de mirar l’art i d’apostar per la cultura”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca