TVE retransmetrà en directe la manifestació de la Diada

'Bany compartit', la primera ficció en català produïda en 20 anys per RTVE, novetat de la temporada de TVE Catalunya

Publicitat

La nova temporada de TVE Catalunya aposta per la informació, la cultura i l’entreteniment amb l’objectiu de situar-se com “la televisió pública de tots els catalans”. Una nova temporada que té com a principal novetat la sèrie de ficció ‘Bany compartit’, la primera produïda en català per RTVE en els últims 20 anys, protagonitzada per quatre noies que comparteixen pis. La sèrie constarà de 13 episodis que s’emetran els dissabtes i que també es podran veure simultàniament a la carta al web de RTVE. L’altre novetat de la temporada és el nou format del programa cultural ‘Punts de vista’ que, presentat per Tània Sàrrias, passarà a tenir una durada d’una hora. També és novetat que per primer cop la televisió pública retransmetrà en directe per La 2 la manifestació de la Diada.

A la roda de premsa de presentació de la nova temporada de TVE Catalunya i Ràdio 4 que s’ha fet aquest dilluns al centre de producció de Sant Cugat, Carles González, director de RTVE Catalunya, ha destacat que, com ja va avançar a principis d’any l’administradora única de RTVE, Rosa María Mateo, l’objectiu és augmentar significativament les hores d’emissió en català coincidint amb els 60 anys del centre de producció a Catalunya.

Un objectiu, ha afegit, que està aturat en part a l’espera de l’aprovació del nou contracte programa, però que serà clau per “estar més a prop de al ciutadania”. “Estem contents amb el que tenim, però com a mitjà públic pensem que hauríem de tenir més força i recursos per ser més propers. És un projecte que no abandonem”, ha afegit.

En aquesta línia, durant l’acte de presentació s’ha destacat l’aposta per la ficció en català després de molts any amb ‘Bany compartit’, una sèrie de 13 capítols que es començarà a emetre aquest dissabte. Per Anna Cler, directora de Programes de TVE Catalunya, aquesta producció suposa “recuperar l’essència de la casa amb la ficció” i acostar-se a nous públics ja que s’emetrà per La 2 els dissabtes i també es podrà veure a la carta al canal de Youtube i al web de RTVE.

Publicitat

‘Bany compartit’ és una ‘sitcom’ que mostra les vivències de quatre joves estudiants a través de l’únic bany del pis que comparteixen a Barcelona. Quatre noies (una valenciana, una catalana, una mallorquina i una estudiant d’Erasmus alemanya) molt diferents entre elles i que “es veuran obligades a compartir mirall, dutxa i secrets”.

L’altre aposta de la temporada és el canvi de format del programa cultural ‘Punts de vista’. El que fins ara era una agenda cultural de 30 minuts amb reportatges rodats a l’exterior, passarà a ser un programa d’una hora que es gravarà als estudis de Sant Cugat i serà presentat per Tània Sàrrias. El programa s’emetrà els dijous a les sis de la tarda a partir del 10 d’octubre.

Amb l’objectiu de conformar “una oferta competitiva”, TVE Catalunya també apostarà per l’actualitat per estar encara més “allà on passen les coses”. En aquest sentit, el nou responsable d’Informació i Actualitat de RTVE, Enric Hernández, ha anunciat que enguany per primer es retransmetrà en directe la manifestació de la Diada. A partir de les 16:30 i fins passades les 8 del vespre, es seguirà al minut el que succeeixi i s’analitzarà amb representants de totes les forces polítiques en una mesa de debat.

Ràdio 4

Pel que fa a Ràdio 4, les principals novetats són la secció ‘Un cafè d’idees amb Gemma Nierga’ al programa ‘El matí a Ràdio 4’, dirigit per Ramon Castelló i el programa ‘En directe a Ràdio 4’, a càrrec de les periodistes Olga Rodríguez, Gemma Esteve i Lorena Amo, que sortiran cada dia al carrer per conèixer de primera mà els problemes i les inquietuds dels catalans. L’emissora en català de RNE incorpora a la graella ‘Plurals i singular a Ràdio 4’ que reflectirà les reivindicacions del col·lectiu LGTBI. A més, un nou programa nocturn, dirigit per Laura González, recollirà les tendències musicals del moment.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca