Maragall expressa a Colau la seva voluntat d’aprovar uns pressupostos “valents i progressistes”

En aquest sentit, ha demanat que els pressupostos s'orientin cap a la lluita contra les desigualtats

Publicitat

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, demana a l’alcaldessa, Ada Colau, una programació pressupostària per a tot el mandat i ha expressat que els republicans faran tot el possible perquè la ciutat tingui uns comptes “valents i progressistes”

“Farem tot el possible perquè Barcelona tingui els millors pressupostos, dirigits a millorar la prosperitat compartida i sostenible, sense que això sigui un xec en blanc”, ha dit en un article publicat aquest dilluns a ‘La Vanguardia’, que ha firmat també el regidor d’ERC i economista Jordi Castellana.

Asseguren que l’Ajuntament és un “petit estat” que ha d’encarar desafiaments com l’equitat i el creixement sostenible, així com defensar els drets i llibertats i comprometre’s contra la repressió i les injustícies, i ha recordat que els pressupostos són l’expressió de la seva concepció política.

Els republicans assenyalen que s’han d’ajustar els ingressos amb la pujada dels impostos, com en el cas del turisme i de l’ús intensiu de l’espai públic per part de plataformes tecnològiques, i que també s’han de revisar les despeses, i verificar-ne la seva eficiència social i econòmica.

Publicitat

En aquest sentit, ha demanat que els pressupostos s’orientin cap a la lluita contra les desigualtats –com l’habitatge–, l’augment del poder adquisitiu de les classes treballadores, la lluita contra el canvi climàtic i la millora dels serveis públics, com la seguretat.

“En l’anterior mandat, per exemple, la despesa corrent va augmentar a costa de la inversió; és a dir, l’avui va fer oblidar el demà. L’habitatge és la il·lustració potent”, i també ha assegurat que el Govern municipal va menysprear la mobilització d’inversió privada en projectes d’interès general.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes