Els comuns no aniran a la mobilització de la Diada perquè no és “inclusiva” però sí a la concentració d’Òmnium

Albiach crida a JxCat i ERC a no confondre la resposta a la sentència amb "propostes de partit"

Publicitat

Els comuns no aniran a la manifestació de la Diada perquè consideren que no és “inclusiva”. La líder de CatECP, Jéssica Albiach, ha explicat que si algun membre de l’espai hi va ho farà a títol individual, però ha considerat que la mobilització va dirigida “al 48%”. En canvi, sí que assistiran a la concentració d’Òmnium Cultural, el mateix 11 de setembre al migdia. D’altra banda, Albiach ha fet una crida perquè la Diada serveixi per a “recuperar consensos” i “posar fi a l’excepcionalitat que impedeix trobar solucions pactades i dialogades”. En aquest sentit, s’ha dirigit a JxCat i ERC perquè no confonguin la sentència amb “propostes de partit”. “Hauríem de caminar cap a propostes que serveixin per a la llibertat dels presos”, ha afegit Albiach, que creu que la mobilització de reacció al veredicte del Tribunal Suprem ha d’estar en mans de les entitats.

En plena negociació dels pressupostos amb el Departament d’Economia, Albiach ha garantit que els comuns no s’aixecaran de la taula perquè Catalunya “els necessita de veritat”. Ara veuen “senyals d’esperança” si ho comparen amb la situació del novembre passat, però de totes maneres avisen l’executiu de Torra que si no donen un “gir social” i no són capaços de comptar amb els suports suficients per aprovar els comptes, “hauran de plegar”. També creu que els tocarà convocar eleccions si, tot i els pressupostos, continuen les “contradiccions” al Govern.

Després que la defensa del president del Govern, Quim Torra, hagi demanat la recusació del president del TSJC en el judici que se celebrarà contra ell per un delicte de desobediència a les resolucions de la JEC sobre els llaços grocs, els comuns han aprovat que utilitzi els mecanismes de la llei per recórrer “certes irregularitats”.

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha dit que “aparentment s’han produït certes irregularitats processals que poden apuntar a aquesta sospita d’aparença d’imparcialitat” i que això té “certa fonamentació”. Després de fer una crida a la desjudicialització de la política, ha dit que seran els tribunals qui decidiran si té o no raó.

Publicitat

D’altra banda, Albiach ha dit que als presidents els ha de fer fora la ciutadania mitjançant les urnes, i no els tribunals per via d’inhabilitacions. “Ni ens va agradar que un tribunal inhabilités l’expresident Artur Mas ni ens agradaria que passés ara amb Torra”, ha dit després que Mas hagi assegurat que hi ha gent que li demana que agafi “més responsabilitats”, en una entrevista a Rac1.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes