Dimiteix la ministra de Treball britànica en plena crisi pel Brexit

Amber Rudd acusa Boris Johnson de "vandalisme polític" per l'expulsió de 21 diputats conservadors

Publicitat

La ministra britànica de Treball i Pensions, Amber Rudd, ha presentat la seva dimissió en plena crisi pel Brexit ‘dur’ i l’expulsió de 21 diputats conservadors per haver donat suport al veto a una sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) sense acord el proper 31 d’octubre. “No em puc quedar a un costat mentre conservadors bons, lleials i moderats són expulsats”, ha assegurat en la carta de renúncia al seu càrrec dins el govern de Boris Johnson. Rudd, que també ha abandonat el Partit Conservador, acusa el primer ministre britànic de “vandalisme polític” per l’expulsió dels companys de files i de voler un Brexit sense acord amb la UE. “Ja no crec que marxar amb un acord sigui el principal objectiu del govern”, ha lamentat l’exministra britànica de Treball. “Si bé el govern aboca molta energia a preparar-se per un Brexit sense acord, no he vist el mateix nivell d’intensitat en les nostres converses amb la Unió Europea”, ha sentenciat Rudd.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes