Cs avisa que l’independentisme “vol repetir el cop” i que el 155 és necessari

Descarta coalicions: "Espanya suma, però la corrupció resta"

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha alertat aquest dilluns que l’independentisme “vol repetir el cop”, ha criticat que el Govern central no faci res per evitar-ho, i ha considerat que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució és una reacció necessària quan hi ha dirigents que se salten la llei.

Publicitat

A més a més, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que s’aparti perquè no té cap estratègia “més enllà de la confrontació amb l’Estat”, ha criticat en una entrevista a ‘El Periódico’ recollida per Europa Press.

“No podem sotmetre l’agenda dels catalans a l’agenda de l’independentisme i la desobediència”, ha afegit, i ha assegurat que el partit taronja és l’únic capaç de reconstruir els ponts que el separatisme ha trencat, en les seves paraules.

Preguntada sobre la unitat amb el PP i el PSC i sobre formar part d’una candidatura com la de Navarra Suma a Espanya i Catalunya, ha considerat que el PP ho ofereix “per ocultar una mica els seus mals resultats”.

“Espanya suma seria regalar a (Pedro) Sánchez el somni de tornar a les dues espanyes, a l’enfrontament entre vermells i blaus”, ha seguit, i ha dit que s’ha de sumar amb intel·ligència i que, encara que Espanya sumi, la corrupció resta.

Sentència

En ser preguntada per la resposta de l’independentisme a la sentència, ha dit que la primera resposta d’un demòcrata a una sentència hauria de ser acceptar-la.

A més a més, la líder taronja ha dit sobre la campanya Tsunami Democràtic que han triat bé el nom “perquè un tsunami ho destrossa tot per allà on passa, i això és el que està fent l’independentisme”.

Sobre la marxa de dirigents de Cs de les files taronges, ha dit que la seva decisió és respectable i que “no és Cs qui ha canviat, sinó aquestes persones”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes