Som Alternativa diu que unes noves eleccions poden ser “una maniobra” per blindar l’Estat pel “desafiament” de Catalunya

La formació, que va concórrer al 28-A amb Front Republicà, demana als partits sobiranistes i independentistes que "defugin l'estratègia de la desunió"

Som Alternativa, organització liderada per Albano Dante Fachin que va concórrer a les darreres eleccions espanyoles amb Front Republicà, creu que la repetició d’eleccions al Congrés pot tenir com a objectiu “desmobilitzar i desviar la resposta ciutadana i desobedient” de Catalunya cap a “un procés electoral controlat per les elits” i que poden ser “una maniobra” per blindar-se davant el “desafiament” de Catalunya. Amb aquesta situació, i a les portes de conèixer la sentència del Tribunal Suprem, la formació demana als partits sobiranistes i independentistes que “defugin l’estratègia de la desunió” si hi ha una nova convocatòria i proposa una taula per a abordar-ho.

Publicitat

En un comunicat, consideren que és “imprescindible” que aquestes forces analitzin l’escenari de manera conjunta i avisen que si la resposta de Catalunya és “purament partidista, sense objectius comuns i amb batalles de curta volada per aconseguir uns pocs escons al Congrés, l’estratègia de l’Estat, l’Ibex 35 i el règim del 78 haurà triomfat”.

Som Alternativa creu que la repetició electoral és un “‘a por ellos’ electoral” i denuncia que, si cal, l’Estat repetirà eleccions “fins a esborrar qualsevol obstacle”. “Ni tan sols el suport sense condicions fet per ERC ha servit de res”, han considerat.

Per tot plegat, creuen que uns nous comicis volen “aprofundir en la recentralització” i que és “una maniobra de l’Estat per blindar-se davant el desafiament democràtic i social que plantegen milions de persones a Catalunya”.

“Seria un contrasentit que, mentre a Catalunya molta gent treballa per construir una estratègia conjunta i transversal davant la repressió i la imposició, els partits independentistes i autodeterministes responguessin a la convocatòria posant per damunt els seus interessos particulars”, han afegit des de l’organització, que veu “imprescindible” que les forces independentistes siguin capaces d’analitzar l’escenari de manera conjunta.

D’altra banda, expliquen que Som Alternativa està en contacte amb Poble Lliure i Pirates de Catalunya, les altres dues organitzacions que van formar part de Front Republicà.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca