Som Alternativa diu que unes noves eleccions poden ser “una maniobra” per blindar l’Estat pel “desafiament” de Catalunya

La formació, que va concórrer al 28-A amb Front Republicà, demana als partits sobiranistes i independentistes que "defugin l'estratègia de la desunió"

Publicitat

Som Alternativa, organització liderada per Albano Dante Fachin que va concórrer a les darreres eleccions espanyoles amb Front Republicà, creu que la repetició d’eleccions al Congrés pot tenir com a objectiu “desmobilitzar i desviar la resposta ciutadana i desobedient” de Catalunya cap a “un procés electoral controlat per les elits” i que poden ser “una maniobra” per blindar-se davant el “desafiament” de Catalunya. Amb aquesta situació, i a les portes de conèixer la sentència del Tribunal Suprem, la formació demana als partits sobiranistes i independentistes que “defugin l’estratègia de la desunió” si hi ha una nova convocatòria i proposa una taula per a abordar-ho.

En un comunicat, consideren que és “imprescindible” que aquestes forces analitzin l’escenari de manera conjunta i avisen que si la resposta de Catalunya és “purament partidista, sense objectius comuns i amb batalles de curta volada per aconseguir uns pocs escons al Congrés, l’estratègia de l’Estat, l’Ibex 35 i el règim del 78 haurà triomfat”.

Som Alternativa creu que la repetició electoral és un “‘a por ellos’ electoral” i denuncia que, si cal, l’Estat repetirà eleccions “fins a esborrar qualsevol obstacle”. “Ni tan sols el suport sense condicions fet per ERC ha servit de res”, han considerat.

Per tot plegat, creuen que uns nous comicis volen “aprofundir en la recentralització” i que és “una maniobra de l’Estat per blindar-se davant el desafiament democràtic i social que plantegen milions de persones a Catalunya”.

Publicitat

“Seria un contrasentit que, mentre a Catalunya molta gent treballa per construir una estratègia conjunta i transversal davant la repressió i la imposició, els partits independentistes i autodeterministes responguessin a la convocatòria posant per damunt els seus interessos particulars”, han afegit des de l’organització, que veu “imprescindible” que les forces independentistes siguin capaces d’analitzar l’escenari de manera conjunta.

D’altra banda, expliquen que Som Alternativa està en contacte amb Poble Lliure i Pirates de Catalunya, les altres dues organitzacions que van formar part de Front Republicà.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes