Deixar de fumar

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Estirada en un divan col·locat enmig d’una heterogènia consulta la pacient s’aferra preocupada als coneixements universals del Doctor.

-“Li sembla si anem revisant un per un els símptomes que presenta per a poder concloure amb un diagnòstic precís?”

-“Perfecte Doctor, vostè sap millor que ningú el que convé…”

-“Comencem pels més recents: Quin ha estat l’últim que l’ha preocupat?”

-“La tos, Doctor. Sempre n’he tingut, però aquests darrers anys he vist com anava empitjorant: cada cop em costa més respirar, m’ofego amb facilitat. Quan arriba l’estiu incrementa el seu efecte fins a límits insospitats, fins que l’episodi d’aquestes darreres setmanes ha estat ja insuportable.”

-“Presenta estat febril?”

-“Contínuament. Fa temps que vaig controlant la temperatura i cada cop tinc més calor. Quan tinc una febrada, assoleixo pics cada cop més alts i em costa recuperar la temperatura inicial. Quan ho faig, de seguida torno a tenir febre i torno a suar per cap i peus… feia molt de temps que no em passava.”

- Publicitat -

-“Vol dir que aquests cicles ja els ha sofert abans?”

-“Sí, però ara són molt més ràpids i virulents. No sé si té res a veure, però quan haig de començar amb les febres aquestes taques de la pell cada cop es fan més grans. Abans marxaven del tot; ara les tinc permanentment.”

-“Això és preocupant. Convindria que no li toqués el Sol”.

-“Doncs ja em dirà com ho faig… Per la feina que tinc em toca estar a la serena des de l’alba fins a la nit!”

-“I no pot canviar de feina?”

-“Impossible. Tots els animalons i plantes que tinc a càrrec meu moririen irremeiablement. Hi ha d’haver una altra solució. Què puc fer Doctor?”

-“Doncs crec que està bastant clar: Ha de deixar de fumar com més aviat millor. La tos i bona part de la febre que experimenta es troba causada pels fums dels cotxes, avions, fàbriques i contaminació en general. Aquests darrers ofecs són pels incendis de l’Amazones, Gran Canària, Notre-Dame i d’altres que no han transcendit. I les taques que no marxen són en realitat forats a la capa d’ozó, que deixen de protegir-la i agafa insolació.

Pel bé dels animals i éssers vius que viuen sobre la seva superfície, hem de limitar aquesta contaminació.

 

Foto: @ricca1985

- Publicitat -