Dimecres 13 Novembre, 2019
eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Deixar de fumar

  Estirada en un divan col·locat enmig d’una heterogènia consulta la pacient s’aferra preocupada als coneixements universals del Doctor.

  -“Li sembla si anem revisant un per un els símptomes que presenta per a poder concloure amb un diagnòstic precís?”

  -“Perfecte Doctor, vostè sap millor que ningú el que convé…”

  -“Comencem pels més recents: Quin ha estat l’últim que l’ha preocupat?”

  -“La tos, Doctor. Sempre n’he tingut, però aquests darrers anys he vist com anava empitjorant: cada cop em costa més respirar, m’ofego amb facilitat. Quan arriba l’estiu incrementa el seu efecte fins a límits insospitats, fins que l’episodi d’aquestes darreres setmanes ha estat ja insuportable.”

  -“Presenta estat febril?”

  -“Contínuament. Fa temps que vaig controlant la temperatura i cada cop tinc més calor. Quan tinc una febrada, assoleixo pics cada cop més alts i em costa recuperar la temperatura inicial. Quan ho faig, de seguida torno a tenir febre i torno a suar per cap i peus… feia molt de temps que no em passava.”

  -“Vol dir que aquests cicles ja els ha sofert abans?”

  -“Sí, però ara són molt més ràpids i virulents. No sé si té res a veure, però quan haig de començar amb les febres aquestes taques de la pell cada cop es fan més grans. Abans marxaven del tot; ara les tinc permanentment.”

  -“Això és preocupant. Convindria que no li toqués el Sol”.

  -“Doncs ja em dirà com ho faig… Per la feina que tinc em toca estar a la serena des de l’alba fins a la nit!”

  -“I no pot canviar de feina?”

  -“Impossible. Tots els animalons i plantes que tinc a càrrec meu moririen irremeiablement. Hi ha d’haver una altra solució. Què puc fer Doctor?”

  -“Doncs crec que està bastant clar: Ha de deixar de fumar com més aviat millor. La tos i bona part de la febre que experimenta es troba causada pels fums dels cotxes, avions, fàbriques i contaminació en general. Aquests darrers ofecs són pels incendis de l’Amazones, Gran Canària, Notre-Dame i d’altres que no han transcendit. I les taques que no marxen són en realitat forats a la capa d’ozó, que deixen de protegir-la i agafa insolació.

  Pel bé dels animals i éssers vius que viuen sobre la seva superfície, hem de limitar aquesta contaminació.

   

  Foto: @ricca1985

  5,287FansM'agrada
  995SeguidorsSeguir
  15,573SeguidorsSeguir

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca