Asens: “ERC ha fet un flac favor a la negociació posant-se al costat del PSOE”

El portaveu d'En Comú Podem no descarta repetició d'eleccions i apunta que "segurament" dilluns es tornaran a reunir amb el PSOE

Publicitat

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, s’ha mostrat molt dolgut amb la posició d’ERC de no bloquejar la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Asens ha acusat els republicans de fer un “flac favor” a la negociació entre PSOE i Unides Podem en haver-se “alineat” al costat del PSOE. “Ahir el PSOE estava més fort que mai amb aquests suport d’ERC”, ha dit Asens, que aquest dijous ha participat en la reunió entre PSOE i Unides Podem. Segons ha avançat, “segurament” dilluns es tornaran a reunir les dues delegacions negociadores i ha admès que no es pot descartar una repetició d’eleccions.

Pel que fa a la relació amb ERC, Asens assegura que en aquests moments estan “molt distanciats” i ha considerat que el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va trencar l’equidistància que havien mantingut fins ara després de reunir-se aquest dimecres amb el PSOE. Així mateix, ha considerat que no és ètic utilitzar l’argument que hi ha polítics a la presó.

Asens ha expressat autocrítica sobre com s’estan portant les negociacions i s’ha disculpat davant la ciutadania. “Estem protagonitzant un espectacle molt lamentable que la ciutadania no es mereix. No estem a l’alçada del moment històric i no estem tenint sentit de la responsabilitat. És un fracàs colossal de la política. Em sento molt malament”, ha afirmat.

Asens ha explicat que en la reunió d’aquest dijous s’ha produït algun avenç però “molt modest” i que es va visualitzar el “xoc permanent”. El to general de la reunió va ser “correcte”, segons el portaveu dels comuns, tot i algun moment de tensió. Per a Asens, la reunió entre el líder del PSOE i de Unides Podem, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, serà un “moment decidiu”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes