Un debat sobre usos socials i artístics de l’espai públic obrirà aquest dijous FiraTàrrega

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El festival d’arts escèniques FiraTàrrega començarà aquest dijous, per primera vegada en la seva història, amb una conversa inaugural a la plaça Major de Tàrrega (Lleida) sobre els usos socials i artístics de l’espai públic.

FiraTàrrega ha programat 42 companyies nacionals i internacionals i més de 940 professionals de 540 organitzacions que provenen de 36 països dels cinc continents, segons l’Ajuntament.

El debat inaugural anirà a càrrec del filòsof Xavier Antich i de la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit, i estarà moderat per la directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Judit Carrera.

Aquest dijous es podran veure propostes com ‘Finale’ de la companyia Delrevés Danza Vertical també a la plaça Major, just després de la conversa d’obertura, ‘Dioptries’ de Toti Toronell, ‘Suite TOC núm 6’ de Les Impuxibles, ‘Teia’ de Júlia Farrero i ‘C’est pas là, c’est par là’ de Galmae.

Una de les novetats d’aquest any és que es reformula físicament i conceptualment l’espai professional per posar al centre de l’activitat els ‘pitchings’ i els ‘speedmeetings’, que prioritzen el contacte actiu entre creadors i productors perquè els projectes artístics arribin al mercat.

Per primera vegada, aquest any la fira disposarà d’un punt lila contra les violències sexistes, masclistes i LGTBIQ-fòbiques que estarà situat al Parc Ondara, ha informat l’Ajuntament en un comunicat.