Puigdemont: “a disposició del Parlament”

Ho ha dit en una roda de premsa acompanyat del president de la Generalitat, Quim Torra, i dels presidents de JxCat al Congrés i al Parlament, Laura Borràs i Albert Batet

Publicitat

El president de la Generalitat Carles Puigdemont ha rebutjat aquest dimecres una convocatòria electoral en resposta a la sentència del Tribunal Suprem contra els impulsors de l’1-O i ha afirmat que continua “a disposició del Parlament” si la cambra considera que ha d’investir-lo president.

Ho ha dit en una roda de premsa acompanyat del president de la Generalitat, Quim Torra, i dels presidents de JxCat al Congrés i al Parlament, Laura Borràs i Albert Batet respectivament, després d’una reunió a Brussel·les (Bèlgica) amb diputats, senadors i consellers del seu partit.

Puigdemont ha començat la seva intervenció fent referència a un possible avançament electoral com a possible resposta a la sentència –tal com han plantejat alguns dirigents d’ERC– i ha resolt que “l’enfortiment de les institucions no és compatible amb les presses electorals”.

“Una de les conclusions de tots els diputats del grup és que les institucions s’han de reforçar i les eleccions les afeblirien. En un cicle que estarà presidit per una condemna al Govern i al Parlament de Catalunya, tant el Govern com el Parlament han de respondre-hi forts i ara tenim una majoria clara”, ha resolt.

Publicitat

Preguntat per si descarta ser investit president de la Generalitat, ha subratllat: “Des del 22 de desembre estic a disposició del Parlament de Catalunya. Molt especialment des del 30 de gener del 2018, estic a disposició del Parlament de Catalunya. Fins i tot després de la meva suspensió el juliol de l’any passat, continuo estant a disposició del Parlament de Catalunya”.

Amb tot, Puigdemont està a l’espera que es resolguin les seves al·legacions judicials pel fet de no poder exercir d’eurodiputat: va ser elegit en les eleccions, però no va acudir a la Junta Electoral Central a recollir la seva acta perquè tenia una ordre de detenció i no ha pogut exercir a l’Eurocambra.

“En el moment que sigui eurodiputat, com és incompatible, hauré de prendre una decisió, ara estic amb la meva defensa per poder representar un milió de catalans que no tenen ningú que els representi”, ha dit.

També en resposta als periodistes sobre si des del Parlament tornaran a mirar d’investir Puigdemont, Torra ha recordat que va assumir la Presidència amb dos objectius clars: “Un és la restitució del president Puigdemont i l’altre fer tots els esforços per arribar a la constitució catalana”, tot i que ha insistit que ara la prioritat de Puigdemont és que se’l reconegui com a eurodiputat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes