L’Alternativa 2019 recordarà el Mur de Berlín 30 anys després de la caiguda

El Festival de Cinema Independent de Barcelona selecciona documentals que reflecteixen diverses realitats prèvies i posteriors a la reunificació

Publicitat

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, celebra la seva 26a edició de l’11 al 17 de novembre, en què continuarà reivindicant el cinema lliure, innovador i compromès. El festival oferirà projeccions i activitats per defensar la diversitat i la independència creativa de l’autor i que conviden el públic a la reflexió. Una de les propostes serà una secció paral·lela dedicada a la caiguda del Mur de Berlín 30 anys després. Així, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, s’han seleccionat films documentals que reflecteixen determinades realitats socials, polítiques i culturals prèvies i posteriors a la reunificació.

La secció programa pel·lícules de Thomas Heise, Klaus Maeck, Jörg A. Hoppe, Heiko Lange, Bartek Konopka, Marilyn Levine, Ross McElwee, Hubertus Siegert i Uli M Schueppel. Les projeccions tindran lloc a la Filmoteca de Catalunya i el dimarts 12 de novembre el festival comptarà amb la presència del cineasta Thomas Heise, que inaugurarà la secció i presentarà el seu film ‘Material’.

La seu central de l’Alternativa tornarà a ser el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), juntament amb la Filmoteca de Catalunya i el cinema Zumzeig. Així mateix el festival comptarà amb la plataforma digital de vídeo a la carta Filmin, en què es podrà veure una selecció dels films d’aquesta edició.

A l’octubre i al novembre es donarà a conèixer la programació de les seccions competitives i de la resta de seccions paral·leles, així com les activitats que inclourà el festival i els seus convidats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes