‘Dolor y gloria’ de Pedro Almodóvar, candidata espanyola als Oscar

Les altres dues finalistes eren 'Buñuel en el laberinto de las tortugas' i 'Mientras dure la guerra'

Publicitat

L’última pel·lícula de Pedro Almodóvar (Calzada de Calatrava, 1949) ‘Dolor y gloria’, protagonitzada per Antonio Banderas i amb la col·laboració especial de Penélope Cruz, és finalment la candidata espanyola als Oscar escollida per l’Acadèmia Espanyola de Cinema. Almodóvar va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa l’any 1999 per ‘Todo sobre mi madre’ i al millor guió original el 2002 per ‘Hable con ella’. Els altres dos nominats eren el film d’animació ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’, dirigit per Salvador Simó (Badalona, 1968) i basat en la novel·la gràfica de Fermín Solís, i ‘Mientras dure la guerra’, d’Alejandro Amenábar (Santiago de Xile, 1972), són les tres pel·lícules preseleccionades als Oscar per l’Acadèmia Espanyola de Cinema.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes