L’oposició pren el control de l’agenda del Parlament britànic

La cambra farà un debat d'urgència aquest dimecres per debatre la norma contra la sortida dura d'Europa del Regne Unit

L’oposició ha pres el control de l’agenda del Parlament britànic al Partit Conservador encapçalat pel ministre britànic Boris Johnson aquesta nit, després que un dels seus diputats hagi passat a les files dels liberals i l’hagi deixat sense majoria. La moció sobre el control de l’agenda ha guanyat per 328 vots a 301. D’aquesta manera, els opositors a un Brexit dur podran introduir al Parlament la discussió d’una llei que bloquegi la possibilitat de trencar amb la UE sense respectar els termes de l’acord entre les dues parts, opció que Johnson no descarta. Probablement la llei entrarà demà al Parlament en el marc d’un debat d’urgència. En cas que tiri endavant –opció factible per la pèrdua de la majoria dels conservadors- la norma obligarà el primer ministre a demanar a la UE una altra pròrroga al Brexit per evitar la sortida dura.

Publicitat

Johnson ha anunciat al matí que podia contraatacar a aquesta mesura amb la convocatòria d’unes eleccions, amb les quals podria reforçar la postura dels conservadors i evitar la pressió dels contraris al Brexit dur. Però aquesta opció se li ha complicat després de la sortida del partit del diputat Phillip Lee, que li ha fet perdre la majoria de la cambra.

Lee ha assegurat a través d’una carta publicada a les xarxes socials que està “preocupat” per l’estratègia ‘tory’ en el Brexit, que considera que està “contaminada” pel “populisme i el nacionalisme anglès”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca