La justícia escocesa avala la suspensió del parlament de Johnson

El magistrat descarta implicar els tribunals en una qüestió que considera política

La justícia escocesa ha avalat aquest dimecres la decisió del primer ministre britànic, Boris Johnson, de suspendre el parlament de Westminster durant cinc setmanes en un moment clau pel Brexit. El jutge Lord Doherty ha assegurat que “no hi ha hagut vulneració de l’estat de dret” i que “li correspon al parlament decidir quan es reuneix”, i que pot fer-ho “abans i després de la suspensió”. En aquest sentit, el magistrat ha indicat que hi ha qüestions que no s’han de resoldre als tribunals i que no li correspon implicar-se en la prerrogativa que té l’executiu de decidir els períodes de sessions. De fet, ha insistit que li pertoca als polítics i als votants decidir sobre aquests temes, no als jutges. Els demandants ja han anunciat que recorreran la decisió.

Publicitat

L’oposició considera que la decisió del primer ministre Johnson d’allargar fins a cinc setmanes l’habitual suspensió del parlament –que habitualment en dura un parell- és un intent d’evitar l’escrutini públic sobre el Brexit.

Amb tot, els partits contraris a l’estratègia de l’executiu estan promovent una llei aquesta setmana per evitar una sortida de la Unió Europea caòtica i sense acord i blindar-se durant el període de suspensió.

De totes maneres, també està sobre la taula la convocatòria d’eleccions anticipades o una moció de censura.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca