Aragonès titlla la proposta de Sánchez de “míting electoral” i creu que no és la manera de negociar

"A Catalunya hi ha un conflicte democràtic, no un conflicte de convivència entre els catalans, perquè hi ha nou persones a la presó"

Publicitat

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha titllat la proposta que el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, va presentar aquest dimarts de “míting electoral” i li ha advertit que aquesta no és la manera de negociar la seva investidura amb els grups.

“Aquest dimarts vam veure el primer acte electoral de Sánchez. Vam veure un míting. L’escenografia era de míting. Els aplaudiments, de míting. Crec que tot apunta que l’actitud del PSOE no és la de buscar un acord”, ha lamentat el vicepresident en una entrevista de TV3 recollida per Europa Press.

Ha defensat que el Govern no vol que hi hagi una repetició electoral perquè aposta pel diàleg i creu que és més fàcil “discutir amb un govern que no estigui en funcions”, encara que ha advertit que, en aquest eventual diàleg, no preveuen renunciar als seus objectius.

Preguntat pel fet que Sánchez s’oferís a dialogar amb Catalunya però no a celebrar un referèndum d’autodeterminació, ha ironitzat que “la sorpresa seria que diguessin que sí en una proposta de campanya electoral”.

Publicitat

Ha replicat a Sánchez que “a Catalunya hi ha un conflicte democràtic, no un conflicte de convivència entre els catalans, perquè hi ha nou persones a la presó” i que per això aposten pel diàleg.

Ha sostingut que l’acord que va sorgir de la reunió del Palau de Pedralbes seria “un bon punt de partida perquè allà es reconeix que hi ha un conflicte que no és de convivència, que requereix una solució política i que s’ha de dotar de seguretat jurídica”, per la qual cosa ha demanat tornar a posar sobre la taula aquest document.

Sentència

Al marge d’apostar pel diàleg amb l’Estat, Aragonès també ha explicat que el Govern està treballant per donar una resposta democràtica a la sentència del Tribunal Suprem contra els impulsors de l’1-O.

Ha explicat que les forces independentistes tenen punts d’acord sobre com ha de ser aquesta resposta, com que sigui “massiva, que sumi més gent al conflicte polític, que defensi que la solució ha de ser per la via democràtica, pel dret a vot de Catalunya”.

També apostaran per la via jurídica perquè “passi el que passi, no es quedi aquí, perquè hi ha tribunals internacionals i resposta internacional” i ha citat els 52 diputats de l’Assemblea Francesa que es van posicionar en contra de la situació dels dirigents independentistes empresonats.

Unilateralitat

Preguntat per si aquesta resposta contempla la unilateralitat, ho ha descartat: “La resposta s’ha de fer a través del que podem fer. L’Estat ho fa perquè pot, perquè té el monopoli de la força”.

“Nosaltres podem o necessitem una acumulació de forces molt més gran? Creiem que necessitem més força”, ha explicat i ha insistit a apel·lar al 80% de gent que Aragonès assegura que està en contra de la situació dels dirigents independentistes processats i a favor de la solució política i del referèndum a Catalunya.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca