Animalistes reclamen al Parlament abolir els correbous a Catalunya

L'acte arriba després que aquest cap de setmana un bou jove ferís 22 persones

Publicitat

Una desena d’entitats animalistes han reclamat aquest dimecres al Parlament abolir els correbous a Catalunya, eliminant l’excepció de la Llei de protecció animal que permet que segueixin sent legals tots aquests espectacles taurins amb excepció de les corregudes de toros.

“Ha arribat l’hora d’eliminar els correbous de Catalunya, ens hem cansat d’excuses”, ha explicat la directora d’AnimaNaturalis, Aïda Gascón, que ha participat en una roda de premsa al costat de les entitats Adda, Faada, Fundació Fauna, Libera, Fundación Franz Weber, Anima Lex i Actyma.

L’acte arriba després que aquest cap de setmana un bou jove que va fugir de la plaça on es feia un correbou a Vidreres (Girona) ferís 22 persones –19 ateses i traslladades pel SEM i tres que van acudir elles mateixes a l’hospital–, fets que han denunciat per via administrativa AnimaNaturalis i Lex Ànima.

Des de Lex Ànima, la presidenta Marina Vall-Llosada ha indicat: “Per moltes mesures de seguretat que s’intentin complir, Vidreres posa de manifest que és impossible garantir la seguretat de les persones i dels animals”.

Publicitat

“Demanem valentia política i reobrir el debat deu anys després que el Parlament prohibís les corregudes de toros a Catalunya; ara fa falta donar un altre pas en la protecció dels animals”, ha afirmat la presidenta d’Adda, Carme Méndez.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca