La líder de Hong Kong assegura que no ha presentat mai la seva dimissió a Pequín

Els manifestants han exigit més democràcia i han desafiat directament el Govern xinès

Publicitat

La líder de Hong Kong, Carrie Lam, ha assegurat aquest dimarts que no ha presentat mai la seva dimissió a Pequín ni ha sol·licitat que la deixin renunciar al càrrec per acabar amb la crisi política que es viu a la regió administrativa especial xinesa.

“No he presentat cap dimissió”, ha manifestat Lam en relació amb la informació publicada per l’agència de notícies Reuters arran d’un enregistrament de veu en el qual se sentia a la líder afirmar que dimitiria si tingués l’ocasió.

En aquest sentit, Lam ha expressat que se sent decebuda pel fet que els detalls d’una conversa privada fossin filtrats a la premsa.

Així, ha insistit que quedar-se és decisió seva i ha destacat que el seu Govern podria resoldre la crisi després de diversos mesos de protestes que van començar el passat mes de juny en relació amb el projecte de llei d’extradició a la Xina continental.

Publicitat

Els manifestants han exigit més democràcia i han desafiat directament el Govern xinès, que ha acusat els governs estrangers, especialment els Estats Units i el Regne Unit, d’impulsar els aldarulls i protestes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca