Jordà alerta que les entrades a les granges “posen en risc” el benestar animal i la bioseguretat

Els departaments d'Agricultura i Interior ultimen un protocol d'actuació contra els assalts a les explotacions

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha alertat aquest dilluns que les entrades a les granges, independentment del tipus que siguin, “posen en risc” el benestar animal i la bioseguretat. La consellera ha fet aquestes declaracions després de conèixer el cas que diumenge va afectar una granja de conills de Gurb (Osona), quan una quarantena de persones la van assaltar i se’n van endur una quinzena d’animals. Segons la consellera, els principals garants del benestar animal són els ramaders i per això el seu departament, en col·laboració amb Interior, està ultimant un protocol d’actuació contra els assalts. Jordà ha reconegut que el nombre d’entrades a granges “malauradament va a més”, i ha afegit que cal ser capaços de donar-hi una resposta “ràpida i eficient”. “Tirarem endavant les mesures legals que facin falta”, ha afegit la consellera.

Publicitat

En un comunicat, el Departament d’Agricultura ha anunciat que es personarà en el procediment judicial derivat de l’assalt a la granja de Gurb (Osona). A més, també iniciarà un procediment administratiu de caràcter sancionador per si hi ha incompliments de la normativa en matèria de benestar i salut animal.

Els assalts a granges, assegura el departament, suposen un risc greu per a la bioseguretat i pel benestar animal, ja que representen un factor greu d’estrès als animals i també un risc sanitari per a la transmissió de possibles malalties. A més, totes les explotacions tenen una qualificació sanitària i els activistes, a banda d’accedir sense cap mena de consentiment per part del propietari, no compleixen els requisits de bioseguretat personal que s’està exigint a totes les explotacions.

Els activistes van deixar les cries sense les seves mares

Segons l’informe emès aquest dilluns pels veterinaris d’Agricultura, l’entrada massiva de persones sense autorització a la granja de conills de Gurb aquest cap de setmana va sotmetre els animals a “un important estrès”. Segons els experts, això pot tenir conseqüències en la seva productivitat i, per tant, afectar a la rendibilitat de l’activitat ramadera.

El document també recull que els activistes van sostreure com a mínim una desena de femelles, vuit de les quals amb diverses cries. Tot i endur-se les mares, van deixar les cries orfes.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca