Familiars i amics s’acomiaden del fotògraf Lepoldo Pomés al Tanatori de Sant Gervasi

La consellera Vilallonga s'ofereix per preservar i difondre el llegat del publicista

Publicitat

Familiars i amics del fotògraf, creador publicitari i realitzador cinematogràfic Lepoldo Pomés l’han acomiadat aquest dimarts al Tanatori de Sant Gervasi. Pomés, un dels referent de la fotografia contemporània catalana de la segona meitat del segle XX, va morir dimarts passat. Des de les deu del mati persones pròximes al fotògraf, familiars i amics provinents de diferents vessants culturals han dit l’últim adéu a Pomés. Passades les dues del migdia també s’hi ha apropat la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, qui, en declaracions a l’ACN, ha manifestat que “és una pèrdua i que queda el seu llegat i hem de saber preservar-lo i difondre’l. Com a consellera de Cultura m’he ofert a la família per tot el que necessitin perquè el llegat de Leopoldo Pomés és un gran llegat”.

Vilallonga ha recordat que va conèixer Pomés a casa seva en una reunió que van mantenir quan encara no era consellera i van tractar molts temes diversos. “Recordo sobretot la seva mirada penetrant, ja sabia tot el que fotografiaria de tu només de la manera que veies que et mirava. Aquesta va ser la gran activitat important de la seva vida, mirar i reflectir aquella mirada a través de les seves fotografies”.

La titular de Cultura ha explicat que ha entregat a la família unes paraules escrites pel president de la Generalitat, Quim Torra.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes