eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Comencen les obres de remodelació del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

  Els treballs tenen un pressupost de gairebé 3,5 MEUR i un termini d’execució de 18 mesos

  El Ministeri de Cultura i Esports ha anunciat l’inici de les obres de remodelació del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). Els treballs tenen un pressupost de gairebé 3,5 MEUR i un termini d’execució d’un any i mig. El projecte inclou la instal·lació d’un nou sistema de climatització i aïllament, la reforma de la instal·lació elèctrica i l’adaptació a la normativa vigent en matèria de seguretat contra incendis i accessibilitat. Amb els treballs es donarà compliment a una sentència judicial que reconeixia que l’immoble, que data del 1942, presenta deficiències relatives a la climatització, tal com denunciaven els treballadors. La seu del MNAT, a la plaça del Rei, va tancar portes l’abril de l’any passat amb previsió inicial de no tornar a obrir fins el 2022.

  L’actuació dotarà l’edifici d’una instal·lació de climatització -per refrigerar o calefactar les sales- de la qual actualment no disposa. Segons admet el Ministeri, aquesta mancança fa que, quan s’assoleixen temperatures i un grau d’humitat elevats, les condicions de confort interior siguin “realment molestes” per als visitants i per als treballadors del propi museu.

  Publicitat

  A més, aquesta instal·lació es completarà amb un sistema de ventilació controlat que permetrà renovar l’aire sense pèrdues tèrmiques excessives i en les condicions de qualitat que es requereixen. Les obres substituiran totes les finestres exteriors.

  El projecte també preveu reformar la instal·lació elèctrica i construir un nou centre de transformació a l’interior de l’edifici.

  També s’adaptarà l’edifici a la normativa vigent en matèria de seguretat contra incendis i accessibilitat, atès que actualment l’edifici només disposa d’una única escala, ubicada en un dels extrems i sense cap altra alternativa de sortida en cada planta. A més, l’ascensor existent no reuneix els requisits necessaris perquè l’utilitzin persones en cadira de rodes.

  Segons el comunicat difós aquest dilluns pel govern espanyol, el projecte està consensuat amb la Generalitat i contempla actuacions que s’han projectat juntament amb els tècnics de la Generalitat. L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural gestiona el MNAT des del 2013.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca