Òmnium exigirà l’absolució dels “presos polítics” en un acte al passeig Lluís Companys el migdia de la Diada

Mishima, Buhos i Xiula protagonitzaran els concerts de la Festa per la Llibertat

Publicitat

Òmnium exigirà l’absolució dels “presos polítics” en un acte al passeig Lluís Companys, el migdia de la Diada de l’Onze de Setembre. Una representació “transversal” de la societat civil clamarà per l’alliberament dels líders independentistes processats pel Suprem, segons ha explicat l’entitat cultural, en el marc de la 19a edició de la Festa per la Llibertat. Pel que fa als concerts, Mishima, Buhos, Xiula i Rumba Gipsy Cat posaran la nota musical a la jornada. La cita estarà marcada, per segon any consecutiu, per l’absència del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, empresonat des del 16 d’octubre de 2017.

L’entitat cultural reivindica, sota el lema ‘Pels drets i les llibertats, absolució’, una de les demandes del 80% de la ciutadania, amb una representació de les diferents sensibilitats socials i polítiques, en l’acte de l’11-S al migdia.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, va emplaçar l’independentisme a finals d’agost a buscar “punts en comú” i a “treballar” la unitat de cara a la resposta a la sentència de l’1-O i a poder culminar el procés d’autodeterminació.

Mauri s’ha mostrat convençut que al setembre, abans que el Tribunal Suprem no es pronunciï, aconseguiran “explicar a la ciutadania en quin punt ens trobem i quin és l’horitzó nacional que ens cal”. El vicepresident d’Òmnium ha dit que no s’entendria que no hi hagués una “estratègia de consens” davant una sentència condemnatòria.

Publicitat

Mauri també ha tornat a demanar al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que accepti la reunió amb Cuixart.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca