La CDU aguanta contra la ultradreta de l’AfD a Saxònia i els socialdemòcrates mantenen Brandenburg

La dreta populista serà segona força als dos estats de l'antiga Alemanya de l'Est, segons el sondeig a peu d'urna

Publicitat

La CDU i els socialdemòcrates alemanys es mantenen com a principals partits a Saxònia i Brandenburg, respectivament, tot i l’ascens de la ultradreta d’Alternativa per Alemanya (AfD), que no hauria aconseguit imposar-se, segons l’enquesta a peu d’urna publicada per ARD. El partit de l’actual cancellera Angela Merkel, la CDU, hauria aconseguit el 32% dels vots a Saxònia, respecte al 27,5% de l’AfD. A Brandenburg, els socis de Merkel al govern federal, els socialdemòcrates, també aguantarien com a primera força amb un 27,5% dels vots. Allà, l’AfD hauria aconseguit un 22% dels sufragis. Seguint amb la tendència a l’alça de les europees, els Verds comptarien amb un 9% dels vots a Saxònia i un 10% a Brandenburg.

Si es confirmen els resultats de les enquestes a peu d’urna, la cancellera Merkel i els seus socis de govern socialdemòcrates podrien respirar una mica més tranquils. De fet, els comicis es veien com una prova de foc per a la salut de la coalició, especialment tenint en compte la caiguda de suport dels dos grans partits alemanys en els últims anys. Si l’AfD s’hagués imposat, hagués estat la primera vegada que la força xenòfoba, euroescèptica i populista guanya unes eleccions a Alemanya.

Amb tot, tant la CDU com l’SPD han aguantat com a primera força en els seus dos respectius länds de l’antiga Alemanya de l’Est. Això sí, han patit fortes caigudes de suport, de més d’un 7% pels cristianodemòcrates i de gairebé un 5% pels socialdemòcrates. Per la seva banda, l’AfD ha crescut amb força en comparació amb el 2014: un 10,3% a Brandenburg i un 17,8% a Saxònia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca