Intel·lectuals i polítics independentismes fan una aposta per recuperar la iniciativa

La iniciativa rep el suport immediat d'Aragonès, Puigdemont, Puig, Costa, Morral, Junqueras i Rovira a la xarxa

“Recuperem la iniciativa! Amb la no-violència i la desobediència civil com a eines, avancem-nos a la sentència. Canviem l’estat de les coses: suma’t al Tsunami Democràtic”. Així s’ha presentat aquesta iniciativa que aplega personalitats de la política i la societat civil i que pretén donar una resposta “ciutadana” a la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O. La campanya ha engegat aquest dilluns a primera hora del matí a les xarxes socials i ha rebut el suport immediat de Pere Aragonès, Oriol Junqueras, Marta Rovira, Jordi Cuixart, Ruben Wagensberg (ERC), Carles Puigdemont, Lluís Puig, Josep Costa (JxCat) i Toni Morral (JxCat i Crida). La iniciativa prepara una campanya de mobilització per organitzar una resposta “desobedient i no violenta” a la sentència, i no pretén comptar amb portaveus oficials.

Publicitat

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha donat la benvinguda a la iniciativa de Tsunami Democràtic, que a través de les xarxes socials ha apostat per recuperar la iniciativa amb la “noviolència i la desobediència civil”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mauri ha afirmat que totes les manifestacions amb voluntat de respondre de manera col·lectiva i a través de la lluita noviolenta i, si cal, la desobediència civil, comptaran amb la “complicitat” d’Òmnium. D’altra banda, ha explicat que no s’ha arribat a acords en la cimera independentista d’aquest cap de setmana a Suïssa entre partits i entitats independentistes. “No podem explicar cap tipus d’acord perquè no hi és. Hi ha diversitat de mirades. Però hi ha un compromís i la voluntat compartida de buscar aquest consens i unitat estratègica davant una sentència dura”, ha afegit.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca