Comença la vaga d’estudiants a Hong Kong en suport a les protestes

S'espera que aquest mateix dilluns tinguin lloc diverses manifestacions a la regió administrativa especial xinesa

Publicitat

Milers d’estudiants de col·legis i universitats han iniciat aquest dilluns una vaga en suport a les manifestacions i protestes prodemocràtiques que tenen lloc a Hong Kong des del passat mes de juny, amb motiu del primer dia del curs acadèmic.

Un gran nombre d’estudiants s’han reunit als voltants dels seus col·legis i instituts vestits d’uniforme i amb màscares antigàs en el marc d’una vaga estudiantil convocada per a la jornada d’aquest dilluns.

D’altra banda, el Metro de Hong Kong compta amb una forta presència policial després dels aldarulls que es van registrar durant aquest cap de setmana, que es van saldar amb el tancament de diverses línies.

S’espera que aquest mateix dilluns tinguin lloc diverses manifestacions a la regió administrativa especial xinesa, la qual cosa inclou una manifestació d’estudiants i una manifestació davant de la Universitat Xina de Hong Kong.

Publicitat

Diumenge passat, els manifestants de Hong Kong van centrar les seves mires en les xarxes de transport cap a l’aeroport del territori en un intent de paralitzar els vols com ja va passar fa quinze dies, encara que de moment les instal·lacions continuen operant amb normalitat.

Els participants en la manifestació van arribar a irrompre en el mateix aeroport durant uns minuts abans de ser desallotjats per la policia, segons testimonis del ‘Hong Kong Free Press’, i tornar a les barricades que han establert en alguns punts d’accés a la Terminal 1.

Més de 60 persones han estat detingudes durant aquest cap de setmana en una sèrie de protestes antigovernamental, entre ells un estudiant de 13 anys. Les protestes van començar el passat 9 de juny contra un projecte de llei d’extradició a la Xina continental.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca