Arriben les primeres novetats del Festival de Sitges

L'esperada 'Noche de bodas' ('Ready or Not'), la lovecraftiana 'Color Out of Space' i la coproducció hispano-argentina '4x4', al capdavant de l'avanç de nous títols de Sitges 2019

Publicitat

Una de les grans sorpreses de l’estiu als Estats Units ha estat Noche de bodas (Ready or Not), la producció de Fox Searchlight que va aconseguir un 87% de crítiques favorables a Rotten Tomatoes, considerant-se l’estrena de gènere millor valorada per la crítica i públic de l’estiu. Aquesta barreja de pel·lícula de terror gòtic i comèdia macabra d’acció dirigida pel duet Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillet (VHS, Southbound) ha convertit a la seva protagonista Samara Weaving en l’actriu de moda per tots els amants del gènere i tindrà la seva presentació en la Secció Oficial de la propera edició de Sitges. Juntament amb ella, produccions tan esperades com Color Out of Space (que tindrà la seva première europea a la Secció Oficial Fantàstic) basada en e l mític relat d’H.P. Lovecraft, protagonitzada per Nicolas Cage i que significa el retorn a la direcció del director Richard Stanley, que el 1990 va sorprendre al Festival de Sitges amb Hardware.

Entre les pel·lícules que es podran veure a Sitges 2019, del 3 al 13 d’octubre, destaca la première mundial de Suicide Tourist, la nova pel·lícula de Jonas Alexander Arnby (director de Cuando despierta la bestia, que va participar en el Festival el 2014) i que protagonitza Nikolaj Coster-Waldau, el popular Jaime Lannister de Juego de Tronos. La secció Òrbita s’obrirà amb la première europea de 4×4, coproducció hispano-argentina dirigida per Mariano Cohn que es revela com un dels grans exercicis de tensió de l’any i que liderarà la important collita de cinema iberoamericà de gènere que es podrà veure a Sitges 2019.

Realitzadors ja coneguts a Sitges tornaran al certamen amb les seves noves propostes en la Secció Oficial Fantàstic, com són els casos de Fabrice Du Welz i la suggerent Adoration; el duet Justin Benson & Aaron Moorhead amb Synchronic, la seva proposta de ciència ficció laberíntica interpretada per Jamie Dornan (50 sombras de Grey) i Anthony Mackie (Avengers: Endgame); o Brad Anderson i la seva nova indagació en els límits de la realitat amb Fractured, que tindrà la seva première a Sitges de la mà de Netflix.

A Òrbita, Mary Harron, una de les grans pioneres en portar la mirada femenina de gènere, indagarà en la personalitat i deixebles de tot un american psycho com Manson a Charlie Says, o Simon Rumley amb Once Upon a Time in London, la seva pel·lícula més ambiciosa fins el moment, el thriller de gàngsters ambientat en els baixos fons de la capital britànica.

Publicitat

Terror per a tots els gustos, cinema asiàtic i algunes sorpreses

El cinema de terror s’està obrint en els darrers anys a tot tipus de públics i Sitges demostrarà aquesta varietat del gènere. Els zombis no poden faltar en aquesta edició i Blood Quantum (Midnight X-treme, première europea) és una original aproximació al mite des del particular punt de vista d’una comunitat nativa nord-americana.

Els vampirs pretenen presentar batalla als zombis aquest any a Sitges des de films que recuperen la vella escola dels anys 80 com The Shed (Panorama), de Frank Sabatella, homenatge a textures de terror adolescent d’aquella dècada prodigiosa, o mitjançant tesis revisionistes que aporten noves mirades a mites clàssics com Carmilla (Noves Visions), dirigida per Emily Harris, un dels molts noms femenins que destacaran aquest any a Sitges. Precisament Joe Begos, que reprèn el vampirisme en clau al·lucinògena a Bliss (ja anunciada a Midnight X-treme) tindrà una segona pel·lícula a Sitges, VFW (Panorama), que il·lustra una violenta lluita de veterans de guerra contra un càrtel de drogues i el seu exèrcit de mutants amb un repartiment de rostres durs com Stephen Lang, William Sadler i Fred Williamson.

El terror més festiu es dóna cita amb Trick (Midnight X-treme), slasher ultra gore ambientat a Halloween a càrrec de Patrick Lussier o Boyz in the Wood (Midnight X-treme), pel·lícula de Ninian Doff on es barregen bandes al·lucinades, grangers sagnants i altres espècies. Per públics més calmats, propostes no menys transgressores i sorprenents arribaran a Sitges, com la inclassificable producció grega Cosmic Candy (Noves Visions), de Rinio Dragasaki, l’atmosfèrica The Deeper You Dig (Panorama), de John Adams i Toby Poser, que ha sorprès a públic de festivals com Fantasia, o l’horror gòtic de The Nest (Secció Oficial Fantàstic), de Roberto De Feo, que renova les esperances d’un renéixer del g& egrave;nere a Itàlia.

Àsia sempre és una zona de producció de summa importància per Sitges, sent la gran novetat en aquesta edició la première europea de la mà de Netflix The Forest of Love (Noves Visions) de Sion Sono, un clàssic del certamen que torna als territoris extrems i impredictibles de pel·lícules com Love Exposure o Cold Fish. Altres retorns són el de Tetsuya Nakashima (Confessions, El mundo de Kanako) amb la inclassificable It Comes (Noves Visions) o el de Lisa Takeba amb Signal 100 (Midnight X-treme), fantasia ultragore en la línia del cinema japonès més radical. Corea del Sud aportarà acció a la Secció Òrbita amb el rostre de Ma Dong-seok (l’inoblidable heroi de Train a Busan per partida doble a Unstoppable i The Gangster, The Cop and the Devil mentre que el llegendari Renny Harlin, que arriba des de Hong Kong amb Bodies at Rest i Super Me (Panorama) representarà aquesta tendència de la producció xinesa cap al gènere de ciència ficció.

Títols fantàstics des de grans Festivals

Avui els grans festivals programen el cinema fantàstic com a reclam de qualitat i tendència cinematogràfica. Des de Cannes arribarà la distòpica (Secció Oficial Fantàstic), producció brasilera dirigida per Juliano Dornelles i Kleber Mendoça Filho, guanyadora del Premi Especial del Jurat en el festival francès d’aquest any. I la producció animada I Lost My Body, de Jérémy Clapin aterrarà també a la Secció Oficial de Sitges després de guanyar la Setmana de la Crítica de Cannes i el Festival d’Annecy.

També es van poder veure a Cannes i estaran a Sitges l’enigmàtica (Noves Visions), de Midi Z o la divertidíssima Yves, de Benoit Forgeard, la història d’una nevera intel·ligent addicta a la cançó que es presenta a Eurovisió. Una de les triomfadores del novaiorquès festival de Tribeca, Huachicolero, d’Edgar Nito, portarà la reflexió sobre la realitat social de Mèxic a la Secció Òrbita, mentre que des de Venècia arribaran dues pel·lícules fonamentals com The Long Walk (Noves Visions), drama fantàstic signat per la directora Mattie Do, o l’espectacular 5 is the Perfect Number (Òrbita), d’Igor Tuveri, fantasia criminal amb textura de fumetti protagonitzada pel gran Toni Servillo.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca