Torra avisa Torrent que es prepari per si el Parlament ha d’investir Puigdemont com a resposta a la sentència de l’1-O

El cap del Govern constata que totes les institucions hauran de liderar la reacció al veredicte després que el president de la cambra aposti per un govern de concentració

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avisat el president del Parlament, Roger Torrent, que es prepari per si la cambra catalana ha d’investir Carles Puigdemont com a resposta a la sentència de l’1-O. Així ho han explicat a l’ACN fonts del Govern, després que Torrent hagi apostat per un govern de concentració sobiranista com a reacció al veredicte del Suprem en una entrevista a l’ACN. Torra sosté que totes les institucions hauran de liderar la reacció a la sentència, també el Parlament, tenint en compte la possible condemna contra diputats escollits per aquesta legislatura. El cap del Govern insisteix que Parlament i Generalitat hauran de liderar amb l’exemple en el període de “confrontació democràtica”.

Així, des de Palau reiteren que la resposta a les sentències interpel·larà tothom, també Torrent i el Parlament, així com tots els representants polítics. Torra insisteix des de fa mesos que qualsevol veredicte que no sigui l’absolució haurà de tenir una resposta democràtica basada en l’exercici del dret a l’autodeterminació. El president té la intenció d’exposar la seva proposta al Parlament, un cop es coneguin les sentències de l’1-O.

De fet, Torra manté des del juny una ronda de contactes amb partits, entitats, sindicats i patronals per trobar un fil comú a aquesta resposta a les sentències, en cas que no siguin absolutòries. En aquesta línia el Consell per la República també ha mantingut trobades per buscar unitat estratègica, a més d’altres reunions més discretes que ha encapçalat el propi Torra.

De fet, aquest divendres ha començat una nova cimera independentista a Suïssa amb representants de JxCat, ERC, CUP, ANC i Òmnium, encapçalada pel propi president, amb Puigdemont i la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira.

Publicitat

Govern de concentració

En una entrevista que l’ACN ha publicat aquest dissabte al matí, Torrent aposta per un govern de concentració sobiranista com a resposta a la sentència de l’1-O. També assenyala que Torra ha de tenir “forçosament” aquesta fórmula sobre la taula i que, si es dona l’ocasió, s’ha de poder materialitzar. Ara bé, creu que no s’han de descartar altres possibilitats, com unes eleccions.

El govern de concentració, “una bona fórmula”, representaria “el 80%” de la societat i comptaria amb aquells que comparteixin una “agenda republicana”, amb una vessant social, un discurs antirepressió i una voluntat de solucionar democràticament el conflicte, segons Torrent. Aquesta opció serviria per a “enfortir” la institució i, alhora, fer visible “la foto del 3-O”, ha dit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca