Maragall carrega contra la “manca de lideratge” de Colau

"Reforcem la policia però d'una manera que ni generi alarma ni actituds xenòfobes"

El cap de l’oposició a Barcelona (ERC), Ernest Maragall, ha avisat Ada Colau que el “caràcter d’exhibició” de les actuacions policials per fer front a la inseguretat pot estimular “actituds xenòfobes”.

Publicitat

“Estan apareixent veus clarament d’extrema dreta que estan aprofitant aquesta situació per pretendre organitzar veïns i associacions en una determinada direcció i això es una responsabilitat de qui pren les decisions en nom de la policia”, ha dit Maragall aquest divendres al matí en una entrevista a Ser Catalunya. El president del grup municipal d’ERC ha fet una crida a la “responsabilitat” i al “seny” de l’Ajuntament: “Fem-ho bé. Reforcem la policia, actuem al carrer o al metro, però d’una manera que ni generi alarma ni actituds xenòfobes”, ha reclamat. Maragall també ha reiterat que “a Barcelona, governa Pedro Sánchez” perquè les decisions i el to del govern municipal tenen un “component socialista” molt “explícit”. Segons Maragall, la crisi de l’Open Arms n’és un exemple i ha criticat la “manca de lideratge” de Colau.

Maragall ha retret que Colau no hagi pres la iniciativa de parlar amb altres ciutats del Mediterrani per pressionar durant la crisi de l’Open Arms. “Parlen tant les mesures com els silencis”, ha afirmat. “Barcelona es va oferir molt suaument”, ha dit, sobre l’oferiment per acollir els migrants.

En matèria de seguretat, Maragall ha dit que el govern municipal ha fet un “gir Manuel Valls” en el sentit “llei i ordre” i ha retret “absència d’estratègia” a mitjà i llarg termini. Sense estratègia, la presència policial és política “espectacle” i “aparador”, ha argumentat, i ha dubtat de “l’eficiència real” de reforçar la presència policial si no va acompanyat de polítiques “integrals”.

D’altra banda, Maragall ha fet referència a les declaracions del conseller d’Interior, Miquel Buch, que va relacionar els manters amb la sensació d’inseguretat i ha apuntat que va ser “un error” fer aquesta connexió.

Diada “massiva”

Maragall ha opinat que la Diada de l’11 de setembre serà “massiva” amb una “participació immensa” encara que el clima sigui “diferent” i amb “particularitats”. “Acabarà desbordant totes les previsions d’aquestes més negatives”, ha dit, ja que “gran part de la societat catalana està compromesa amb una exigència d’alliberació dels líders
empresonats”.

Sobre la unitat de l’independentisme, ha considerat que “no és senzill” gestionar-la davant la “complexitat” de la situació amb diversos lideratges des de la presó o l’estranger i havent de fer front a la “repressió de l’Estat”.

Sánchez “incompleix el mandat constitucional”

Sobre la investidura a l’Estat, Maragall ha dit que el bloqueig de la investidura és un “espectacle bastant desafortunat” i “molt poc acceptable”. El líder d’ERC a Barcelona ha afirmat que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, està “clarament incomplint el mandat constitucional”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes