La UE veu “extremadament preocupant” l’arrest d’activistes a Hong Kong i exigeix respecte pel dret a protestar

La cap de la diplomàcia europea assegura que treballaran perquè la situació "no continuï en la direcció equivocada

Publicitat

La Unió Europea veu “extremadament preocupant” l’arrest d’activistes a Hong Kong i ha exigit a les seves autoritats que respectin “el dret d’assemblea, expressió i associació, així com el dret de la gent a manifestar-se pacíficament”. “Seguirem la situació de prop”, ha afirmat la cap de la diplomàcia europea, Federica Mogherini, en la roda de premsa posterior a la reunió de ministres d’exterior de la UE a Hèlsinki, Finlàndia. L’Alta Representant del bloc ha assegurat que treballaran perquè la situació “no continuï en la direcció equivocada”. Per la seva banda, el ministre d’exteriors finès ha reclamat a la Xina que respecti l’estatus de Hong Kong com a regió administrativa especial.
Els activistes del moviment prodemocràtic de Hong Kong Joshua Wong i Agnes Chow han estat arrestats i acusats aquest divendres d’organitzar i incitar presumptament protestes il·legals. Segons la seva organització, Demosisto, Wong ha estat detingut quan caminava pel carrer.

“L’han empès amb força a una furgoneta privada a plena llum del dia”, ha denunciat l’entitat. Poques hores després també han confirmat l’arrest de Chow. Aquestes detencions se sumen a la de l’exlíder de l’il·legalitzat partit independentista de Hong Kong, Andy Chan.

Són les detencions d’activistes més destacades que s’han produït des de l’inici de l’escalada de protestes de mitjans de juny a Hong Kong. Una mobilització popular desencadenada per la por a un control més gran de la Xina sobre aquesta regió administrativa especial.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca