La fiscalia de l’Audiència Nacional examina una denúncia contra Salvini per la gestió amb l’Open Arms

Un advocat promou un cas judicial contra el dirigent italià per "detenció il·legal" de les persones atrapades al vaixell de rescat

La fiscalia de l’Audiència Nacional examinarà la denúncia contra el dirigent italià i líder de la Lliga, Matteo Salvini, per la seva gestió amb el vaixell de rescat humanitari català Open Arms. Un advocat va denunciar l’italià en plena crisi sobre l’Open Arms per un presumpte delicte de “detenció il·legal”. La Fiscalia General de l’Estat ha remès el cas a l’Audiència Nacional, que ara la tramitarà. Des de la fiscalia de l’AN apunten, però, que la recepció de la denúncia no implica “l’adopció de cap criteri” ni que hi hagi “cap resolució”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes