El Parlament comença dilluns el nou curs polític amb més de 50 iniciatives legislatives en tràmit

La Mesa es reuneix dimarts i el primer ple es preveu pels dies 25 i 26 de setembre amb el debat de política general

El Parlament comença dilluns que ve, 2 de setembre, el nou curs polític. La cambra reprendrà els terminis de les tramitacions parlamentàries en curs, amb més de 50 iniciatives legislatives. La Mesa celebrarà dimarts la primera reunió ordinària del nou període de sessions, i el primer ple es preveu pels dies 25 i 26 de setembre amb el debat de política general (DPG). De les tramitacions pendents destaca la proposta de reforma del Reglament de la cambra que s’està tramitant en ponència conjunta. La Mesa va acordar crear-la, a proposta de JxCat, el 31 de juliol de 2018. La ponència es va constituir al gener d’enguany, després que la Comissió del Reglament en nomenés els membres al novembre.

Publicitat

De les set iniciatives legislatives en tràmit presentades pel Govern, les que tenen la tramitació més avançada són els projectes de llei de modificació del llibre quart del Codi civil de Catalunya per tal de garantir la igualtat de drets i la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial, i el de contractes de serveis a les persones. Tots dos es troben en la fase final de la tramitació, en espera que les respectives ponències i comissions acabin els seus treballs perquè el dictamen de les dues iniciatives legislatives pugui anar al Ple per fer-ne els debats i les votacions finals.

Pel que fa a les 40 proposicions de llei en tràmit presentades pels grups i subgrups, també es troben en la recta final de la tramitació les de modificació parcial de la Llei 2/200, de 4 de maig, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (presentada conjuntament per tots els grups i subgrups), sobre la reducció del malbaratament alimentari (PSC-Units), de modificació de la Llei 18/2017, de l’1 d’agost, de comerç, serveis i fires (CatECP) i de ports i de transport en aigües marítimes i continentals (JxCat i ERC).

D’altra banda, actualment hi ha vuit ILP en tràmit (algunes provinents d’anteriors legislatures), comptant-hi tant les que ja tenen el suport requerit de 50.000 signatures com les que encara han d’aconseguir aquest nombre mínim de suports perquè pugui iniciar-se’n, si és el cas, la tramitació parlamentària pròpiament dita.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca