Brussel·les reclama “propostes concretes” per avançar en les negociacions del Brexit que Johnson vol accelerar

El primer ministre diu que la UE estarà "menys disposada" a concedir el tipus d'acord que vol el seu govern si veu que el parlament britànic pot aturar la sortida

La Comissió Europea ha reiterat que espera veure “propostes concretes” per avançar en les discussions sobre el Brexit que ara el primer ministre britànic Boris Johnson vol accelerar. L’executiu europeu ha confirmat aquest divendres que el govern de Johnson ha demanat que els seus equips negociadors es puguin reunir a la capital belga dos cops per setmana. Així, Brussel·les i Londres continuaran la setmana que ve les negociacions “a nivell tècnic” sobre l’Acord de Retirada que han mantingut els darrers dies. En relació a la suspensió del parlament, Johnson ha defensat que Brussel·les estarà “menys disposada” a concedir el tipus d’acord que vol el seu executiu si veu que el parlament britànic pot aturar la sortida.

Publicitat

El primer ministre britànic ha assegurat que augmentant els preparatius per un trencament abrupte han “reforçat” la seva posició davant la UE perquè mostren que són “seriosos” sobre l’amenaça d’un Brexit sense acord.

Johnson està immers en una polèmica al Regne Unit per la seva suspensió del parlament fins a mitjans d’octubre. L’oposició acusa el líder conservador de voler silenciar la cambra en un moment clau de les negociacions del Brexit i obstaculitzar un possible rebuig parlamentari a una sortida de la UE sense acord.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes