Paluzie li demana “realisme” a JxCat i ERC per trobar un equilibri entre la confrontació i el diàleg

La presidenta de l'ANC recorda que "el que va fallar" l'octubre del 2017 va ser "l'expectativa" de negociació amb l'Estat espanyol

Publicitat

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha recordat als partits independentistes que “el que va fallar” després de l’1-O va ser “l’expectativa que l’Estat espanyol dialogaria”. Per tot plegat, ha instat els partits a ser “realistes” i a cercar “un equilibri” entre la confrontació i la negociació. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Paluzie ha defensat que renunciar a la unilateralitat vol dir renunciar a la independència i ha considerat que aquesta via no és contradictòria amb la voluntat d’ampliar la base, sempre que sigui sense “desdibuixar” el projecte.

Per a Paluzie, la millor resposta a la sentència és “tornar a posar la independència al centre” i que els independentistes es posin d’acord en determinats elements per aconseguir l’objectiu. “Tothom segueix sent retòricament independentista, però uns parlen que això només ho poden aconseguir de diàleg i d’altres de confrontació, sense concretar com”, ha criticat.

La presidenta de l’entitat independentista ha afirmat que la xifra d’inscrits a la Diada creix i que en dos dies han passat dels 60.000 inscrits als 75.000, però encara per sota de les mobilitzacions d’altres anys. De nou, ha fet una crida perquè la gent s’hi inscrigui. L’entitat ha venut 190.000 samarretes, en la línia semblant d’altres anys, i l’ANC ja compta amb 490 autocars plens.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca