L’ANC avisa que “renunciar a la unilateralitat és renunciar a la independència”

"La prioritat estratègica ha de ser aconseguir la independència. Es tracta de recuperar la iniciativa i de tornar a ser propositius, malgrat la repressió"

Publicitat

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha advertit aquest dijous que “renunciar a la unilateralitat és renunciar a la independència”, i ha defensat posar al centre l’objectiu de la independència com a resposta a la sentència als líders independentistes.

“La prioritat estratègica ha de ser aconseguir la independència. Es tracta de recuperar la iniciativa i de tornar a ser propositius, malgrat la repressió”, ha insistit en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

Preguntada per si la via unilateral significa renunciar a ampliar la base, ha assegurat que una cosa no porta a l’altra, i ha dit que cal incrementar els suports. Tanmateix, ha dit que no es pot desdibuixar un projecte “sota l’expectativa” que així tindran més suports.

Paluzie ha assegurat que no hi ha possibilitat de diàleg amb l’Estat, i ha retret als partits independentistes no haver-ho après l’1-O: “El que va fallar va ser l’expectativa de diàleg. L’expectativa que l’Estat dialogaria”.

Publicitat

Sobre les relacions de l’ANC amb ERC i JxCat, ha asseverat que “no estan malmeses”, però ha advertit que no hi ha un full de ruta unitària i ha dit que haurien d’anar tots junts cap a l’objectiu de la independència.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca