Mor el fotògraf i publicista Lepoldo Pomés als 87 anys

Va ser un dels referent de la imatge contemporània catalana de la segona meitat del segle XX

Publicitat

El fotògraf, creador publicitari i realitzador cinematogràfic Lepoldo Pomés (Barcelona, 1931) ha mort als 87 anys. Apassionat per la imatge, va ser un dels referent de la fotografia contemporània catalana de la segona meitat del segle XX i va esdevenir un innovador en el camp publicitari. Entre d’altres guardons, va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Artístic de l’Ajuntament de Barcelona, el Premi Nacional d’Arts Plàstiques i la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de fotografia del Ministeri de Cultura i era membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català. Alguns dels seus espots, com els del conyac Terry o les campanyes nadalenques de Freixenet, van obtenir un gran ressò.

El seu cinema publicitari va ser reconegut amb premis a Canes (1965), diversos premis Rizzoli i un Lleó d’Or a Venècia (1982).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes