La Generalitat augmenta a 15 els mediadors culturals a les presons de Catalunya

Publicitat

La Conselleria de Justícia de la Generalitat ha augmentat a 15 el nombre de mediadors culturals de les presons de Catalunya per facilitar l’adaptació dels interns estrangers.

Dels sis que hi havia fins ara s’ha passat a 15, que s’incorporaran en els seus llocs de treball al setembre, ha informat la conselleria en un comunicat aquest dimecres.

Com a mesura per prevenir situacions conflictives relacionades amb la diversitat cultural i integrar els interns a la vida dels centres penitenciaris, els mediadors organitzen activitats educatives, així com tallers i espais de trobada.

A més a més, entre les funcions dels professionals també es dediquen a assessorar els treballadors en relació amb l’aplicació dels programes, i fan gestions administratives amb els consolats, ambaixades i altres organismes internacionals.

Publicitat

La mediació cultural es va implantar a Catalunya l’any 2002 i des de llavors es reuneixen diferents perfils professionals que van des del mestre i l’advocat fins al treballador social, tots ells amb coneixement de l’àrab.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes