La Filmoteca de Catalunya dedica una retrospectiva a Roman Polanski

Es podran veure des de l'1 de setembre al 6 d'octubre

Publicitat

La Filmoteca de Catalunya dedica aquest mes de setembre una àmplia retrospectiva al director Roman Polanski amb la projecció de títols emblemàtics com ‘La semilla del diablo’, ‘El pianista’, ‘Chinatown’, ‘El baile de los vampiros’ i ‘Repulsión’, entre d’altres.

El cineasta, de 86 anys, està d’actualitat per la presentació en el Festival de Venècia de ‘El oficial i el espía’, que se centra en el cas Dreyfus, i per ser un dels protagonistes de l’últim film de Quentin Tarantino, ‘Érase una vez… a Hollywood’.

La retrospectiva del director d’origen polonès compta amb una vintena de llargmetratges i una selecció de curts, que es podran veure des de l’1 de setembre al 6 d’octubre.

L’holocaust nazi marca decisivament la seva joventut i constitueix una de les claus del seu univers fílmic: amb personatges sovint immadurs i oprimits per un grup, que es mouen entre l’absurd i el desconcert, i obligats a remar contra la fatalitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes