El Festival Ésdansa consolida els 11.000 espectadors i el 98% d’ocupació en els espectacles de pagament

El certamen apunta que el relleu generacional al capdavant del certamen supera el primer any "amb nota"

Publicitat

El Festival Ésdansa de les Preses (Garrotxa) ha tancat aquest vespre la seva 37a edició amb la consolidació dels 11.000 espectadors i un 98% d’ocupació en els espectacles de pagament. Segons la directora del festival, Núria Feixas, les xifres posen en evidència la bona acceptació entre el públic dels espectacles de nova creació. El certamen apunta que el relleu generacional al capdavant del certamen supera el primer any “amb nota”. Prova d’això han estat els èxits d’Àer, de Laia Santanach i Premi Delfí Colomé, el qual va penjar el cartell d’entrades exhaurides o de Socarrel de Roberto Olivan, Magí Serra, Vox Bigerri i Laurent Delforge, que amb un aforament pràcticament ple va acabar fent posar a la gent de peu, mentre aplaudia entusiasmada.

Per la seva banda, La Resclosa, NU(e)S o el work in progress de [Kórps] van omplir la Plaça Major més enllà dels seus límits.

Paral·lelament l’aposta pels ‘Parlem…’ en format col·loqui posteriors als espectacles han estat un altre dels encerts d’aquest any. Els organitzadors de l’Ésdansa han valorat molt positivament aquest intercanvi d’idees entre els artistes i els públic que van aconseguir engrescar al 25% dels assistents als espectacles previs en cada un dels ‘Parlem…’ organitzats.

Els formats experiència han estat capaços de moure el públic cap a espais naturals amb l’objectiu de fer gaudir de la dansa d’una forma més propera i vivencial. La proposta ‘Ori Tahití’, per exemple, va omplir tots els seus passis, mentre que ‘Espero meravelles’, de Mirna Vilassís, Xavi Múrcia i l’Esbart Sant Martí de Barcelona, va esgotar entrades hores abans de començar l’espectacle.

Publicitat

També han funcionat bé les propostes internacionals, com les danses Kochari (Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO) o l’espectacle ‘Danses del món’, que la nit dels dissabte va penjar el cartell d’entrades exhaurides.

La participació i l’intercanvi cultural van ser els protagonistes de les Nit Ésdansa, la millor de les opcions per a aquells que prefereixen ballar acompanyats pels ballarins de les diferents companyies que assisteixen al festival. Aquest any l’afluència de públic a aquesta activitat participativa ha arribat a les 3.900 persones, aconseguint una mitjana de gairebé 1.000 per dia.

En aquesta edició, l’Ésdansa’T s’ha convertit de nou en el Campus de dansa tradicional per a totes les edats i ha estat capaç d’arribar a més de 190 inscrits i a més del 90% d’ocupació de les places ofertes. El canvi en el sistema d’inscripcions, el qual oferia la possibilitat d’assistir a tallers concrets sense haver d’inscriure’s a un itinerari sencer, ha ajudat a incrementar el grau de participació dins els tallers d’adults. D’altra banda, tant l’Ésdansa’T Jove com el Petit Ésdansa van omplir-se de forma immediata.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes