El Brasil comença a lluitar contra els incendis de l’Amazones amb avions militars

La mesura s'ha produït mentre els líders del G7 reunits a França expressaven la seva consternació pels incendis

Publicitat

Diversos avions militars del Brasil estan tirant aigua sobre els incendis de la selva amazònica a l’estat de Rondonia com a resposta a la indignació mundial pel desastre ambiental, segons un vídeo publicat pel Govern.

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha autoritzat operacions militars a set estats per combatre el foc a la regió de l’Amazones, després de les sol·licituds dels seus governs locals, segons ha informat una portaveu de la seva oficina.

El vídeo, que ha divulgat aquest dissabte a la nit el Ministeri de Defensa brasiler, mostra un avió militar que descarrega milers de litres d’aigua mentre travessa núvols de fum.

La mesura s’ha produït mentre els líders del G7 reunits a França expressaven la seva consternació pels incendis. El president francès, Emmanuel Macron, ha assegurat que el G7 s’aproximava a un acord per oferir ajuda tècnica i financera als països afectats pels incendis.

Publicitat

Bolsonaro va anunciar divendres passat que hi enviaria l’exèrcit, després de diversos dies de crítiques dels líders mundials que van dir que el Govern brasiler no feia res per lluitar contra el foc. No obstant això, més enllà de Rondonia, el Govern encara no ha donat detalls operatius sobre l’activitat en altres estats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca