Borrell recorda l'”interès” d’Itàlia per accelerar el trasllat de migrants de l’Open Arms a Espanya

"Tan aviat" com s'identifiquin tots els immigrants, "els transportaran a Espanya"

Publicitat

El ministre d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, creu que l’espera perquè es produeixi el trasllat dels migrants del buc Open Arms des d’Itàlia a Espanya “no pot durar gaire”. “Itàlia té el màxim interès a accelerar els tràmits”, ha assegurat.

En declaracions als mitjans amb motiu de la seva participació en la inauguració del curs ‘Quo Vadis Europa? VII. Europa davant el nou cicle polític’ a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander, Borrell ha confirmat que, si bé no compta amb “molta informació sobre aquest tema”, el buc Audaz de l’Armada espanyola es troba “esperant” a causa que les autoritats italianes estan “acabant d’identificar” les persones que van arribar de l’Open Arms.

Així, ha assegurat que “tan aviat” com s’identifiquin tots els immigrants, “els transportaran a Espanya”, malgrat que ha reconegut no conèixer “els terminis” en els quals es durà a terme aquest transport.

D’igual manera, el ministre ha rebutjat que aquesta situació pugui donar lloc a un “problema” entre Espanya i Itàlia. “Com ha d’haver-hi un?. Al contrari. Itàlia té màxim interès a accelerar els tràmits”, ha asseverat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca