Últims teletips des de Corea

Corea del Nord llança dos projectils no identificats cap al mar del Japó

Publicitat

L’Exèrcit de Corea del Sud ha informat aquest dissabte que Corea del Nord ha llançat dos projectils no identificats cap al mar del Japó.

Es tracta del setè llançament d’aquest tipus per part de Corea del Nord en menys d’un mes. Els projectils han estat llançats des de l’est de la província de Hamgyong del Sud.

L’Estat Major Conjunt del Sud (JCS) ha indicat que “manté la seva preparació” mentre analitza la situació, sense oferir més detalls, segons ha recollit l’agència de notícies sud-coreana, Yonhap.

La Presidència de Corea del Sud, Cheong Wa Dae, ha convocat una sessió d’emergència del Consell de Seguretat Nacional del país després del llançament.

Publicitat

Per la seva banda, la guàrdia costanera del Japó ha confirmat que ha detectat aquest dissabte el llançament de míssils balístics des de Corea del Nord i ha advertit les embarcacions al mar del Japó que es mantinguin allunyats de qualsevol resta, segons ha recollit l’agència de notícies Reuters.

Trump assegura que els EUA té molt bona relació amb Corea del Nord

El president nord-americà, Donald Trump, ha assegurat aquest divendres que els Estats Units té molt bona relació amb Corea del Nord i que el líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha estat “bastant directe” amb ell.

“Kim Jong-un ha estat bastant directe amb mi”, ha afirmat Trump a la Casa Blanca després que Corea del Nord llancés dos projectils cap al mar del Japó, segons l’Exèrcit de Corea del Sud.

El ministre d’Afers exteriors nord-coreà, Ri Yong, va advertir aquest divendres que Pyongyang està preparada tant per a un diàleg com per a un enfrontament amb els Estats Units.

L’enviat nord-americà Stephen Biegun, qui lidera les converses a nivell de treball amb Corea del Nord, va arribar a Seül el dimarts per discutir les converses.

S’esperava que les converses sobre desnuclearització es reprenguin aviat, segons va afirmar el conseller adjunt de Seguretat Nacional de Corea del Sud, Kim Hyun Chong, i va pronunciar la seva optimista avaluació després de reunir-se amb Biegun aquest dijous.

Les converses a nivell de treball entre Washington i Pyongyang encara no s’han reprès des que es van detenir després de la segona cimera fallida entre el president dels Estats Units, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, a Hanoi al febrer.

Trump i Kim es van reunir de nou al juny a la frontera intercoreana i van acordar reprendre les negociacions, però encara no ha succeït.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca