Turisme demana no “dramatitzar” la inseguretat a Barcelona

Publicitat

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme considera que els episodis d’inseguretat que succeeixen a Barcelona són una qüestió “puntual” sobre la qual extremar les precaucions i que no ha de repetir-se en cap destinació, i crida a “no dramatitzar ni a exagerar de manera desproporcionada”, doncs la seguretat és un dels pilars de l’oferta turística a Espanya.

“Ens preocupa, perquè la seguretat és un dels avantatges competitius que té la destinació Espanya, juntament amb l’hospitalitat i l’oferta turística i de producte, per la qual cosa nostra voluntat és garantir aquesta seguretat i estem col·laborant en aquest cas amb l’Ajuntament de Barcelona”, ha dit la ministra d’Indústria, Turisme i Comerç en funcions, Reyes Maroto.

A preguntes de periodistes, Maroto ha recordat que el Ministeri de l’Interior cada estiu reforça la presència policial en moltes comunitats autònomes, sobretot a les zones més turístiques, gràcies al Pla Estiu que s’engega cada any, i de “manera molt eficaç”.

Sobre les vagues d’aquest estiu, Maroto ha reconegut que en aquesta època en la qual es mou més volum de passatgers “són habituals i no enxampen per sorpresa”, però ha indicat que han de cercar-se acords a través de la mediació que permetin la seva desconvocatoria i, si no fos possible, s’establiran els serveis mínims que garanteixin la mobilitat.

Publicitat

Evolució de l’estiu

Quant a l’evolució de l’estiu, ha incidit que les dades de la temporada turística són bones en termes generals, si bé es constata una diferència entre les destinacions urbanes i aquelles de ‘sol i platja’, on més es ressent el model i que requereixen d’inversions.

En aquesta línia, ha recordat que els Pressupostos per 2019 –que no van ser aprovats– contemplaven inversions per 22 milions d’euros en destinacions madures que no van poder arribar a les comunitats autònomes, per la qual cosa ha desitjat que finalitzi la situació de bloqueig amb un Govern en funcions que permeti escometre-les.

Maroto, que va mantenir una trobada a Barajas amb periodistes amb motiu de la ruta inaugural d’Air Europa a Iguazú, també es va referir a la reculada de les arribades de turistes a Canàries, especialment dels mercats britànic i alemany, tenint en compte el Brexit i el context de recessió econòmica a Alemanya, i les mesures empreses davant aquesta conjuntura.

En concret, va assenyalar que la campanya de fidelització dirigida al visitant britànic ha tingut “molt bons resultats”, al que s’afegeix la cerca d’altres mercats per pal·liar la caiguda si escau, si es produís, d’aquests importants mercats.

“El 2018 es va compensar amb el turisme resident tant a Balears com a Canàries. Aquest any, les dades apunten al fet que pot ser així. En qualsevol cas, les caigudes són menors que el 2018, la qual cosa ens anima a seguir treballant en aquesta línia de fidelització”, ha afirmat.

Recessió a Alemanya

En el cas d’Alemanya, la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, ha apuntat que es mantenen contactes habituals amb els operadors i vigilen la situació. No obstant això, ha destacat l’increment tant en visitants com en despesa realitzada registrats el primer semestre.

“Per descomptat estem atents i treballem sobretot amb les comunitats autònomes l’oferta i els plans de promoció per atreure un perfil de turista amb més capacitat de despesa. És cert que si es compleixen les perspectives de recessió aquesta qüestió juntament amb el Brexit, és un tema que pot afectar, però estem preparats pel que pugui ocórrer”, ha subratllat.

Oliver ha atribuït també a la recuperació de destinacions com Turquia i Nord d’Àfrica la redistribució de fluxos turístics cap a Espanya, amb menors arribades des d’alguns mercats, que han estat compensades amb l’ascens de turistes des d’EUA, Portugal, França i la Xina.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca