Torra critica que el Govern espanyol impugni la seva acció exterior i insisteix en la “confrontació”

Torra critica que el Govern espanyol impugni la seva acció exterior i insisteix en la "confrontació"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha criticat aquest divendres que el Govern central vegi inconstitucional el pla d’acció exterior del Govern català i hagi donat el primer pas per portar-lo al Tribunal Constitucional (TC).

Publicitat

En una anotació a Twitter recollida per Europa Press, ha defensat que la decisió de l’Executiu de Pedro Sánchez evidencia que l’única sortida que té la Generalitat és la “confrontació democràtica” que ell mateix va anunciar aquest dimarts.

“El Govern espanyol avui ens fa saber que vol acabar amb l’acció exterior catalana. No hi ha cap altre camí que la confrontació democràtica i la defensa dels nostres drets socials i polítics”, ha resumit el president català.

Torra reacciona així després que el Consell de Ministres hagi acordat aquest divendres donar el primer pas per recórrer el pla d’acció exterior de la Generalitat per entendre que excedeix les competències de les autonomies en aquesta matèria: “Ofereix una projecció de Catalunya com a estat”.

En concret, el Govern espanyol presentarà un requeriment d’incompetència, un pas pel qual l’Executiu reclama a la Generalitat que modifiqui, derogui o retiri la iniciativa i, si en un mes el Govern de Quim Torra no rectifica, acudirà al Constitucional.

La Generalitat es defensa

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, també ha lamentat l’anunci del Govern central i ha defensat que l’acció exterior de Catalunya “no només és legal i legítima, sinó que és necessària”.

“Farem front a l’enèsima arbitrarietat del Govern espanyol”, ha resumit el conseller, que no ha avançat com pensa fer-ho.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes