JxCat no serà l’espai del nou centre dreta independentista

Jordi Sànchez reivindica la Crida i no creu que Mas tingui intenció de ser candidat en futures eleccions

Publicitat

El diputat de JxCat suspès al Congrés Jordi Sànchez ha cridat a reordenar l’espai que representa JxCat, PdeCAT i la Crida Nacional per la República per encarar la nova etapa que albira després de la propera sentència del Tribunal Suprem (TS) als líders independentistes, i adverteix que “menteixen els qui diuen que serà l’espai del centre dreta independentista”.

En una entrevista d’Europa Press des de la presó de Lledoners, considera que la reordenació de l’espai polític de JxCat ha de servir per impulsar una organització “radicalment democràtica, eficaç i previsible” en la seva acció política.

“No es tracta de fer un partit en el sentit tradicional”, ha apuntat Sànchez, argumentant que dins de JxCat conviuran persones ideològicament plurals.

Per això, avisa que s’equivocaran els qui cerquin l’hegemonia de qualsevol ideologia a JxCat, i creu que la reordenació de l’espai ha d’estar encarrilada abans d’acabar aquest any i “ben resolta” abans de la propera primavera.

Publicitat

Sobre el paper que ha de jugar l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont en aquest procés, Sànchez creu que serà allò que ell vulgui “com correspon a la persona que exerceix el lideratge natural d’aquest projecte”.

“No dubto que, si fos per l’electorat i per la bases del que acabarà sent JxCat, Puigdemont tindrà les màximes responsabilitats”, ha sentenciat el també expresident de l’ANC.

En relació a la figura de l’ex-president de la Generalitat Artur Mas, creu que “no té intenció d’encapçalar cap llista” en unes futures eleccions, encara que ha descartat que sigui el moment de parlar de candidats i de llistes.

PdeCAT: PROCÉS DE REFLEXIÓ

En preguntar-se-li per si el PdeCAT ha de dissoldre’s en el marc de JxCat, ha assegurat que el partit que presideix David Bonvehí està realitzant el seu procés de reflexió, i ha confiat que la seva direcció i militància “sabran valorar el que és millor per ser lleials i més útils al projecte d’una Catalunya independent”.

També ha reivindicat la Crida, moviment polític que presideix, destacant que segueix el seu camí “amb discreció i sense obrir polèmiques, que tant agraden a alguns”.

Segons Sànchez, el cicle electoral d’aquest any ha obligat la Crida “a ser especialment discreta per evitar confusions, però, malgrat això, va teixint a totes les comarques el creixement d’un projecte polític que creu que la màxima transversalitat és la millor manera de seguir defensant, després de l’1-O, que Catalunya pugui exercir de manera eficaç el dret a l’autodeterminació”.

Per a ell és imprescindible donar cohesió i estratègia política a JxCat, un projecte “que va néixer amb el compromís de mantenir la veu de l’1-O”, cosa que considera necessari que passi en el moviment independentista en general.

Diada

Sobre la Diada de l’11 de setembre, confia que serà, “una vegada més, un clam immens per la unitat i la independència”, i no tem que es converteixi en una mobilització de l’independentisme contra els partits.

Davant les crítiques de dirigents d’ERC per l’estratègia dels últims mesos de l’ANC, Sànchez considera que són “innecessàries”, sense voler afegir més llenya al foc, precisa.

També ha emplaçat l’ANC i Òmnium Cultural a dissenyar i liderar la resposta a la fallada del Suprem contra els líders independentistes, i demana que els ciutadans confiïn en aquestes entitats perquè “trobaran el to i la intensitat adequada”.

“Convido l’ANC i Òmnium a tenir ambició en la resposta si es vol traspassar fronteres i fer visible al món la humiliació que per a molta gent representarà una sentència condemnatòria”, ha ressaltat.

Encara que no ha volgut precisar en què podria consistir la resposta a la sentència, espera que hi hagi un “tsunami democràtic” si és injusta perquè, al seu judici, l’Estat i una part de l’opinió pública internacional mesuraran la indignació i el rebuig a la fallada en funció de la reacció que hi hagi.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca