Gonzalo Boye als polítics independentistes: “No es dispara dins d’una trinxera”

L'advocat demana a la UE que respecti el "dret a les minories nacionals" per donar l'acta d'eurodiputats a Puigdmont, Junqueras i Comín

Publicitat
 L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha retret que els polítics independentistes es disparin “dins d’una trinxera” i ha apel·lat a la unitat estratègica sobiranista. Segons l’advocat, la ciutadania ha de ser l’encarregada de recordar-ho als polítics catalans. “El que es fa en aquests casos és disparar cap a fora de la trinxera i no cap a dins”, ha reblat. Boye ha fet aquestes declaracions en una conferència a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE). En ella també ha anunciat que està treballant perquè la Unió Europea (UE) que respecti “el dret a les minories nacionals” i d’aquesta manera reconegui que Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín “representen” a una minoria que equival a “dos milions llargs de vots”.
L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha demanat als polítics catalans que deixin d’atacar-se entre ells i ha demanat unitat en l’estratègia independentista. “El que es fa en aquests casos és disparar cap a fora de la trinxera i no cap a dins”, ha avisat Boye. Per això, l’advocat ha encarregat a la ciutadania sobiranista que recordi als polítics sobiranistes que “no es dispara dins de la trinxera”.

Segons Boye, la unitat independentista és fonamental en la “construcció d’un país”. De fet, l’advocat ha avançat que farà valer el “respecte pel dret a les minories nacionals” que hi ha dins del marc de la Unió Europea (UE) a l’hora de defensar les actes d’eurodiputats de Puigdemont, Junqueras i Comín.

Gonzalo Boye ha afirmat que es tracta d’un “instrument” que pot fer possible que “a la llarga” sigui “impossible que un referèndum pugui ser considerat de forma diferent al dret democràtic de la llibertat d’expressió d’un poble”. De tota manera, l’advocat ha advertit que abans que això passi, s’ha de “plantejar” a la UE i aquesta l’ha de “respectar”.

Amb el respecte d’aquest dret, Boye també ha considerat imprescindible “demostrar” que Puigdemont, Junqueras i Comín “representen” a aquesta minoria nacional catalana, que equival a “dos milions llargs de vots”. El representant legal de Puigdemont ha recordat que en alguns països “amb un milió de vots s’aconseguiria ser la llista més votada” i per això es tracta d’una massa de gent suficientment important.

Crida a les mobilitzacions pacífiques

Publicitat

D’altra banda, Boye ha animat als independentistes catalans a mantenir-se “activament no-violents” davant de l’estat espanyol perquè creu que és el component que fa guanyar “legitimitat internacional” a la causa sobiranista. A més, ha anunciat que un país “es construeix a base de batalles jurídiques” o amb “violència”.

En aquesta línia, el vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Josep Cruanyes, ha demanat als catalans independentistes que segueixin mobilitzant-se per “reivindicar els nostres drets democràtics” però sempre amb “pacifisme”. Cruanyes ha reconegut que actualment hi havia una “aturada” en aquestes mobilitzacions però que aquesta “s’ha d’acabar”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca