ERC treballa per la unitat independentista “de manera discreta”

ELs republicans criden a participar a la Diada per canalitzar el "sentiment de desil·lusió"

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha cridat aquest dissabte a la participació a la Diada de l’11 de setembre, després que l’ANC hagi informat que aquest any hi ha un 25% menys d’inscrits en la seva manifestació: “Queden 15 dies per canalitzar aquest sentiment de desil·lusió d’algú cap a sensacions i sentiments d’il·lusió, i de sortir al carrer per demostrar novament que estem aquí”.

Publicitat

En una entrevista de Rac1 recollida per Europa Press, Vilalta ha afirmat que aquest descens pot ser un “toc d’atenció” al que han d’estar atents tots els actors del sobiranisme, encara que ha reconegut que en convocatòries anteriors les dades van ser similars i posteriorment les xifres de participació van ser bones.

En referència al paper d’ERC en la Diada, ha dit que el seu partit participarà en la manifestació de l’ANC i en actes municipals i que, a més, en algun moment del dia aniran “davant de les presons per denunciar aquesta injustícia de presó política”.

Estratègia comuna

Vilalta ha sostingut que la Diada és una cita en la qual mostrar unitat, alguna cosa en el qual les entitats socials i polítiques –inclòs ERC– fa temps que estan treballant “de manera discreta o potser fent pocs avanços”.

En aquest sentit, ha advocat per una estratègia comuna i unitària davant la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre el judici de l’1-O: “Al final el que ens fa falta és forjar aquesta estratègia unitària que ens permeti seguir avançant amb un objectiu comú, sabent que som diversos, som plurals i que poden haver-hi matisos que hem de fer compatibles”.

Per a això, ha demanat conjuminar esforços contra el que considera un adversari comú en una situació en la qual hi ha “repressió i exili”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca