El Govern del Brasil confirma que enviarà l’exèrcit per combatre els incendis a l’Amazones

Segons dades de l'Institut d'Investigació Espacial del Brasil (INPE) en el que va d'any els incendis han augmentat un 83 per cent respecte al mateix període de 2018

Publicitat

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha signat aquest divendres un decret per autoritzar l’enviament de tropes de l’Exèrcit per ajudar a combatre els incendis a l’Amazones, segons ha informat el diari brasiler ‘O Globo’.

Segons el decret, que entrarà en vigor aquest dissabte fins al proper 24 de setembre, els militars hauran de participar en “accions preventives i repressives contra els delictes ambientals” i actuar en coordinació amb les agències de seguretat pública locals.

Fins al moment es desconeix el nombre de membres de l’Exèrcit que participaran en les tasques d’extinció. El ministre de Defensa brasiler, Fernando Azevedo i Silva, haurà d’assignar ara els recursos disponibles i els comandos que seran responsables en l’operació.

Bolsonaro ha assegurat més tard que el seu Govern és molt conscient de la situació i que lluitarà contra el “crim ambiental” igual que ho fa amb els delictes comuns. També ha recalcat que la difusió d'”informació falsa” sobre la situació al nord del país “no ajuda a resoldre” el problema.

Publicitat

Per la seva banda, el cap de les Forces Armades del Brasil, Edson Leal Pujol, ha indicat que els seus soldats estan preparats per defensar l’Amazones, encara que les seves paraules van semblar referir-se més a altres amenaces a part dels incendis.

“Que no s’equivoquin els incautes que insisteixen a salvaguardar els propòsits de l’Amazònia brasilera; els soldats estaran sempre alerta i vigilants, llests per defensar i repel·lir qualsevol tipus d’amenaça”, ha afirmat el militar en un acte de Brasília, segons ha recollit l’agència Reuters.

Segons dades de l’Institut d’Investigació Espacial del Brasil (INPE) en el que va d’any els incendis han augmentat un 83 per cent respecte al mateix període de 2018. El 2019 aquesta agència estatal ha registrat 72.843 incendis, el nombre més alt des que es va arribar a l’anterior rècord el 2013. Entre el 15 i el 20 d’agost, els satèl·lits van comptabilitzar 9.500.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca